LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Česká Lípa vydřela výhru s Litvínovem, rozhodl Tichý

05.12.2016
Solidní formu z posledních duelů měli florbalisté České Lípy potvrdit také v souboji proti Litvínovu, který po pádu z nejvyšší české soutěže zatím v první lize paběrkuje a od České Lípy schytal ve středu desetibrankový příděl. Domácí favorit se ovšem na tři body tentokrát velmi nadřel. Až těsně před koncem rozhodl o vítězství Milan Tichý, který je v České Lípě během reprezentační přestávky z Brna.
Česká Lípa vydřela výhru s Litvínovem, rozhodl Tichý | Foto: fbcceskalipa.cz
Začátek utkání domácímu týmu vyšel velmi dobře. Už na začátku druhé minuty se přesnou dorážkou prosadil Novák. Nicméně kdo čekal brankostroj podobný tomu, jaký byl k vidění ve středu, musel být zklamán. V ospalém tempu domácí slušně bránili, nicméně hostujícího brankáře Beránka prověřovali jen minimálně. Po dvaceti minutách tak byl aktuální stav 1:0.

Druhá třetina zpočátku plynule navázala na tu předchozí. Litvínovští ovšem začali stále více kousat a nakonec se ujala akce, kterou zakončil Pecháček. Gól ovšem nakopl spíše českolipské florbalisty. Nejprve se pěknou střelou prosadil Vondráček, po jeho nahrávce pak zanedlouho předvedl brilantní individuální akci hrdina zápasu Tichý. Ještě před odchodem do šaten pak Kněžour nastavil hůl do střely Mlejnka a vedení 4:1 se zdálo být luxusním předpokladem k tříbodovému zisku.

V poslední dvacetiminutovce se ovšem po všech strankách děly věci. Bivojové sice Kropáčkem rychle snížili, ale pak se prosadil "za bukem" číhající Slaný a po další perfektní akci Tichého a originálním zakončení vedla Česká Lípa už 6:2. Jenže v tu chvíli domácí nepochopitelně pustili nohu z plynu. Po nevyužité přesilovce po faulu Skuhrovce totiž rychle snížil Hocelík.

I když následný trest Matějíčka Českolipští přežili bez úhony a čas plynul dál, domácí v posledních minutách třetí třetiny rezignovali na jakoukoliv aktivitu směrem dopředu. Toho využili soupeři k ostřelování Chyny ze všech pozic. Za 68 vteřin hry v rozmezí od 58. do 59. minuty navíc Litvínov dokázal třemi góly senzačně vyrovnat. Z podobných pozic propadly za Chynu střelecké pokusy Pecháčka a Mandelbauma, který se prosadil dokonce dvakrát. Jenže Česká Lípa nakonec přece jenom vybojovala tři body. Tichý svou typickou ranou propálil vše, co bylo v cestě a domácí tak slavili cennou výhru 7:6. V tabulce tak stále drží pozici v horní polovině tabulky.

FBC PULLO TRADE Česká Lípa - SK Bivoj Litvínov 7:6 (1:0, 3:1, 3:5)
Branky: 2. Novák, 31. Vondráček, 32., 44. a 59. Tichý, 36. Kněžour, 43. Slaný - 28. a 58. Pecháček, 43. Kropáček, 50. Hocelík, 58. a 59. Mandelbaum.
Rozhodčí: Pangerl, Šedivý. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 220. Střely na bránu: 26:33.

Sestava České Lípy: Chyna (Petrik) - Vondráček, Tichý, Pastor, Slaný, Vlček, Ekl, Mlejnek, Novák, Hřebřina, Karel, Matějíček, Jansa, Kněžour, Bureš. Trenérka: Lenka Bartošová.

Ohlasy trenérů:
Lenka Bartošová (Česká Lípa): Jasně vyhraný zápas po dvou třetinách jsme ve třetí třetině zdramatizovali nesmyslnýma ztrátama balonku a necháním soupeře zakončit. Tato třetí třetina by pro nás měla být odstrašujcím případem jak nehrát.

Tomáš Arazim (Litvínov): Přijeli jsme si sem pro 3 body bohužel sportovní štěstěna a další okolnosti byly proti, chválím hráče za férový boj až do poslední minuty, kdy rozhodly zkušenosti soupeře. Divákům děkujeme za skvělou atmosféru a přejeme pohodový advent.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Czlam Road v liberecké knihovně naservíruje mezinárodní koktejl slam poetry

Mezinárodní exhibici slam poetry pořádá 26. dubna Krajská vědecká knihova v Liberci. Přinese poeticky performativní a večer slam poetry exhibice s performery ze tří různých kontinentů, která nabídne střet českého a argentinsko-italsko-japonského ...

Krkonoše lákají na jaře do muzeí, na adrenalin i za pivem

Období, kdy se příroda probouzí k životu a horami se rozléhá vůně nového začátku roku - to je jaro. Krkonoše, malebná horská oblast, nacházející se na ...

V Naivním divadle Liberec si čeští a slovenští loutkáři připomenou Světový den loutkového divadla

Kromě jarní rovnodennosti se březen nese také ve znamení oslav Světového dne loutkového divadla, který připadá na čtvrtek 21. března. Tento významný s ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...

Skanzen Dlaskův statek v Dolánkách oslaví o víkendu masopust, nebudou chybět ani zabijačkové pochoutky

Čas hodování a nespoutané zábavy - to je masopust. Celé masopustní období od Tří králů až do Popeleční středy se pojí s různými oslavami, zabijačkami, ...





Pátek 3.5.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes