LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Starší žáci - sedm zápasů, sedm výher a dva postupy

17.10.2016
Náročný víkend čekal oba týmy starších žáků. V sobotu bojoval tým PULLO TRADE ve druhém turnajovém koši o postup zpět mezi pětičlennou elitu a tým JOPY v pátém koši také o posun o patro výše. Obě víkendové mise byly splněny na jedničku a ve velkém stylu - sedm utkání a sedm vítězství!
Starší žáci - sedm zápasů, sedm výher a dva postupy | Foto: fbcceskalipa.cz
PULLO TRADE
Sobotní turnaj v Ústí nad Labem nakonec přinesl splnění jediného cíle, postupu zpět do elitního koše, tedy do společnosti Děčína, Ústí nad Labem a Liberce. Na malém hřišti v hale ústeckého gymnázia to byl vždy spíše boj o každý metr, i tak však místy vynikla lepší kolektivní souhra FBC oproti ostatním celkům.

Úvodní utkání bylo reprízou souboje z prvního koše. Dynamo Teplice stejně jako Česká Lípa obsadilo sestupové místo a i v sobotu Česká Lípa soupeře z lázeňského města jasně přehrávala. Dvakrát se trefil Stárek, jednou Brodský a Volný a celkový výsledek 4:0 tak nepřekvapil ani jeden tým.

I druhý zápas se odehrával v jasné režii modrobílých barev. Jablonec si nakonec odnesl porážku 6:1, o kterou se střelecky zasloužili Stárek, Brodský, Blažek a Kopič. Utkání se zlomilo ve druhém poločase, kdy Česká Lípa rychle odskočila ze stavu 2:0 až na šestibrankový rozdíl.

Předposlední zápas s Ústím byl ve znamení velmi špatného nástupu, než se hráči rozkoukali, na světelné tabuli svítil stav 2:0 pro domácí tým. Česká Lípa však potvrdila roli favorita a zlepšeným výkonem dokázala ještě v prvním poločase otočit výsledek na 3:2 a ve druhé části pak definitivně soupeře zlomit. Konečný stav 8:3 pro FBC tak posunul Lípu do souboje o postup proti Chomutovu.

Los turnaje svedl dva neporažené celky do nepsaného finále. Chomutov, který nasadil převážně starší ročníky 2002 musel již ve druhé minutě třikrát lovit míček z vlastní branky. Překvapivý nástup Českou Lípu však ukolébal a na konci poločasu bylo vše jinak. Chomutov dokázal během pár minut strhnout vedení na svou stranu a když ještě na začátku druhé části přidal pátou branku, trenér České Lípy musel hodně zvýšit hlas k probuzení svých hráčů. To se naštěstí podařilo a šňůrou tří branek Česká Lípa uhájila neporazitelnost a postup zpět do první koše!

Sestava: Jirka - Kněžour, Blažek, Falta, Kouba, Kopič, Brodský, Nguyen D., Mazal, Volný, Stárek
Trenér: Štěpán Slaný


JOPA
I druhý tým se o víkendu vytáhl. Jopa musela pro postup až do lounské haly a výlet to byl více než úspěšný. Hráči pod vedením Dana Kněžoura předvedli zdařilou partii a ani zde nepoznali hořkost porážky!

V prvním utkání si hned poradili s týmem ze Semil, který to do Louny měl ještě dál než FBC. Prvním zásahem v sezóně se prezentoval Vosála, kterého napodobil Michal Jakeš, Horák a Brodský. Semily mířily do černého pouze dvakrát a Česká Lípa se tak mohla po výhře 4:2 radovat z úspěšného vstupu do turnaje.

I druhý zápas skončil stejným výsledek jako úvodní utkání. Domácí Louny byly na Českou Lípu krátké a hosté si od začátku drželi brankový náskok, o ten sice v úvodu druhé části přišli, ale rychlá reakce Brodského a Vokála strhla vítězství na stranu FBC, 4:2.

Jestliže Lípa chtěla pomýšlet na postup do vyššího koše, musela bezpodmínečně porazit Dubí. Náročné utkání nakonec skončilo kýženým vítězstvím. Do dvoubrankového vedení Českou Lípu poslal Jakeš a Pešír. Hráči Dubí sice vteřinu před koncem snížili na rozdíl jedné branky, ale ve druhé části přidal pojistku Kopič a starší žáci se mohli začít radovat z postupu a celkové neporazitelnosti.

Sestava: Kněžour - Horák, Vosála, Mašlonka, Pešír, Nguyen J., Vokál, Vaník, Kopič, Brodský, Melíšek, Baudyš, Jakeš,
Trenér: Daniel Kněžour
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Czlam Road v liberecké knihovně naservíruje mezinárodní koktejl slam poetry

Mezinárodní exhibici slam poetry pořádá 26. dubna Krajská vědecká knihova v Liberci. Přinese poeticky performativní a večer slam poetry exhibice s performery ze tří různých kontinentů, která nabídne střet českého a argentinsko-italsko-japonského ...

Krkonoše lákají na jaře do muzeí, na adrenalin i za pivem

Období, kdy se příroda probouzí k životu a horami se rozléhá vůně nového začátku roku - to je jaro. Krkonoše, malebná horská oblast, nacházející se na ...

V Naivním divadle Liberec si čeští a slovenští loutkáři připomenou Světový den loutkového divadla

Kromě jarní rovnodennosti se březen nese také ve znamení oslav Světového dne loutkového divadla, který připadá na čtvrtek 21. března. Tento významný s ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...

Skanzen Dlaskův statek v Dolánkách oslaví o víkendu masopust, nebudou chybět ani zabijačkové pochoutky

Čas hodování a nespoutané zábavy - to je masopust. Celé masopustní období od Tří králů až do Popeleční středy se pojí s různými oslavami, zabijačkami, ...





Čtvrtek 2.5.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes