LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

První body sklízely ženy až na domácí půdě

17.10.2016
Domácí premiéra českolipských florbalistek v první lize skončila téměř na jedničku. V pátečním utkání dokázaly porazit v prodloužení pražský Texas a v sobotu pak potrápit i Kladno. Čtyři body z domácího víkendu tam ukázaly, že s českolipským FBC se v první lize žen bude muset počítat!
Ilustrační snímek | Foto: fbcceskalipa.cz
FBC Česká Lípa - FBC Texas 6:5p
Ve čtvrtém kole ženské první ligy přivítala domácí Česká Lípa pražský FBC Texas. Po téměř potupných porážkách s nejlepšími týmy soutěže se od Lípy očekával výkon alespoň srovnatelný se soupeřem.
Oba týmy odstartovaly zápas spíše v defenzivním duchu, vyčkávajíce soupeřovy taktiky. První šance Lípy přišla v osmé minutě první třetiny, kdy byla hostující Nosková potrestána za hru rukou. Domácímu týmu se však podařilo skórovat až zhruba půl minuty po skončení trestu. Zde započala, za asistence hrající gólmanky Eclerové, svou hvězdnou jízdu Nikola Dědková. Její další úspěch na sebe nenechal dlouho čekat, a tak si do šatny po první třetině Lípa odnesla dvoubodový náskok.

Po opakovaně rozpačitém začátku třetiny narušila skóre hostující Vavrochová, která využila nepozornosti euforických domácích, a vrátila tak jejich pozornost zpět na hru. Zbylých 13 minut se pak neslo v duchu vyrovnaného boje, který vyústil v konečné skóre 3:3.
Poslední část prvního domácího utkání začala slibně, již v první minutě dovršila svůj hattrick Dědková a dostala tak Lípu do krátkodobého vedení. Dvakrát za sebou totiž zkřivila úsměvy na tvářích domácích Křemenáková, která během chvíle dostala svůj tým do vedení. Necelé dvě minuty před koncem však přece jen svitla naděje na úspěch, a skórující duo Vránová-Dědková poslalo Lípu do prodloužení. Utrpení hostujících pak netrvalo dlouho, když Cháberová poslala učebnicovou přihrávku Dědkové, která jasnou trefou stvrdila první vítězství českolipských a zároveň zaokrouhlila své skóre na neuvěřitelných pět vstřelených branek.

Halabalíková - Cháberová (1+2), Motejzíková, Peterová, Slaná - Bubáková (0+1), Dědková (5+0), Eclerová (0+1), Gembecová, Kořínková, Šmídová, Vránová (0+2).

FBC Česká Lípa - Kanonýři Kladno 3:4pn
Sobotní deštivé odpoledne přineslo českolipským fanouškům opět zajímavou podívanou. O šikovnou Vránovou ochuzený českolipský kádr se pokoušel okrást o cenné body kladenské Kanonýrky.

Páteční účastnivší se jistě zaznamenali lehké déjà vu po tom, co si Lípa po první třetině opět obstarala dvoubodový náskok.

Druhá část přinesla více škody, než užitku, vyloučení Cháberové a Bubákové zčásti vedlo ke srovnání skóre hostujících. Domácí měly problém se vyrovnat s chováním některých soupeřek, které hraničilo s limity slušného chování, avšak po chvilkovém rozladění se díky povelům trenéra dokázaly srovnat zpátky do latě.

Poslední třetina byla o poznání bojovnější, ani jeden z týmů nehodlal pustit body jen tak zadarmo. Skóre třetí části otevřela kladenská Kytková, avšak nedlouho poté na gól odpovědělo duo Šmídová-Slaná. Dalších téměř 14 minut se skórově nezadařilo ani jednomu z týmů, tudíž následovalo neúspěšné prodloužení.

O osudu utkání rozhodly až nájezdy, během kterých bohužel již v prvním kole Lípu o bod převážilo Kladno.

Eclerová - Cháberová, Peterová, Slaná (0+1) - Bubáková (0+1), Dědková (1+0), Gembecová, Jirsová, Kořínková (1+1), Motejzíková, Šmídová (1+0).
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Czlam Road v liberecké knihovně naservíruje mezinárodní koktejl slam poetry

Mezinárodní exhibici slam poetry pořádá 26. dubna Krajská vědecká knihova v Liberci. Přinese poeticky performativní a večer slam poetry exhibice s performery ze tří různých kontinentů, která nabídne střet českého a argentinsko-italsko-japonského ...

Krkonoše lákají na jaře do muzeí, na adrenalin i za pivem

Období, kdy se příroda probouzí k životu a horami se rozléhá vůně nového začátku roku - to je jaro. Krkonoše, malebná horská oblast, nacházející se na ...

V Naivním divadle Liberec si čeští a slovenští loutkáři připomenou Světový den loutkového divadla

Kromě jarní rovnodennosti se březen nese také ve znamení oslav Světového dne loutkového divadla, který připadá na čtvrtek 21. března. Tento významný s ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...

Skanzen Dlaskův statek v Dolánkách oslaví o víkendu masopust, nebudou chybět ani zabijačkové pochoutky

Čas hodování a nespoutané zábavy - to je masopust. Celé masopustní období od Tří králů až do Popeleční středy se pojí s různými oslavami, zabijačkami, ...





Čtvrtek 2.5.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes