LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Krabičková strava - 5 nejčastějších nedostatků, na které si musíte dát pozor

04.10.2021
Rozhodli jste se, že zatočíte s kily navíc? Nadchli jste se pro krabičkovou stravu? Krabičky jsou skvělý způsob, jak zdravě a trvale zhubnout. Máte dvě možnosti: buď si budete krabičky připravovat sami doma, nebo je začnete odebírat od dodavatele. Pokud jste se rozhodli pro druhou možnost, po celou dobu trvání programu se nebudete muset o nic starat. Stačí, když budete jíst jen obsah krabiček, přidáte nějaký pohyb a kila půjdou dolů sama. Pokud tušíte nějakou zradu, tušíte správně. Krabičky jsou skvělé, ale jen pokud jsou opravdu vyvážené. Základem je vybrat si seriózního dodavatele. Díky našemu článku snadno odhalíte závažné nedostatky, které vám při dlouhodobém režimu mohou způsobit zdravotní problémy.
Ilustrační snímek | Foto: Pl

Krabičková strava vás nabije energií i během redukčního programu


Krabičky jsou celosvětovým hitem, a tak byla jen otázka času, kdy je začnou ve velkém vyrábět různé firmy i u nás. Redukční programy jsou velmi výnosným businessem. Zatímco někteří dodavatelé berou kvalitu obsahu krabiček smrtelně vážně, jiní si se složením hlavu moc nelámou.

Mnozí Češi si uvědomují, že jí špatně, ale nedokážou to změnit. Lidé si většinou myslí, a možná k nim patříte i vy, že při hubnutí musí trpět hladem, jinak nezhubnou. K štíhlejší postavě se ale přitom dá doslova projíst. To je hlavní podstata krabičkové diety. Pokrmy vás díky svému vyváženému složení zasytí, dodají vám veškeré živiny, a přitom budete hubnout. Toto je naprosto ideální výsledek, který vám posvětí i všichni dietologové. Jenže někteří dodavatelé krabičky šidí, ať už je v tom úmysl, nebo nevědomost, jste tratní vy jako zákazníci.

Jak poznat nekvalitního dodavatele podle obsahu krabiček?


1. Pokrmy mají příliš nízkou kalorickou hodnotu. Striktní dietní režim není podstatou zdravých krabiček. Pokud vám výživový poradce navrhne denní příjem na méně než 1200 kalorií , měli byste hledat dál. Nízký kalorický příjem zajistí váhový úbytek, ale z dlouhodobého hlediska je takový režim neudržitelný a ohrožuje vaše zdraví.

2. Neobsahují dostatečné množství zeleniny. Doporučená denní dávka zeleniny je 400 g. Pokud si objednáte zkušební krabičky, zvažte je. Pokud váží všech pět chodů méně než 1 kg, můžete si být jisti, že nepokryjí denní množství zeleniny.

3. Našli jste v krabičkách musli tyčinky potažené cukrovou polevou, ochucené mléčné výrobky a jiné potraviny, které obsahují velké množství jednoduchých cukrů. Takové potraviny do krabiček nepatří. Pokud je tam přece jen najdete, dodavateli na skladbě vašeho jídelníčku moc nezáleží.

4. Strava není dostatečně pestrá. Krabičkové pokrmy obsahují málo bílkovin a vápníku. Pokud si nezvolíte veganský nebo vegetariánský program, tak by alespoň jedno denní jídlo mělo obsahovat kus kvalitního masa. Zdrojem bílkovin a vápníku jsou také sýry, jogurty, tvarohy, tofu nebo vejce.

5. Dodavatel nezařazuje do jídelníčku ryby. Pokud už se ryba jednou za čas objeví, je to levný pangasius, který obsahuje jen velmi málo prospěšných omega 3 kyselin.

Jak se podepsala pandemie koronaviru na stravovacích návycích Čechů?
Pandemie zasáhla do všech oblastí našeho života. Velká část populace zlenivěla a začala se přejídat. Během pandemie tak děti i dospělí ztloustli. Koronavirus měl ale na část populace i pozitivní vliv, začali se zajímat o zdravou stravu a boom zažívaly i zdravé krabičky. Lidé na home office si nechtěli každý den vařit a vymýšlet zdravá jídla. Krabičky jsou skvělou alternativou, jak zhubnout nebo se udržet v kondici.

Odebírejte krabičky pouze od seriózního dodavatele


Kvalifikovaný výživový poradce se postará o to, aby byla krabičková strava perfektně vyvážená. Profesionální kuchař připraví chutná jídla, která se nebudou opakovat.

Budete hubnout, i když si každý den výborně pochutnáte na pěti porcích.

Pokud si nejste jistí kvalitou dodavatele, objednejte si nejprve zkušební menu.

A jaká je vaše osobní zkušenost? Splnil zkušební jídelníček vaše očekávání, nebo jste hledali jinde? Jsou pro vás porce dostačující, nebo míváte hlad?

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na odcizení našich dat a nabízí útočníkům řadu špionážních funkcí - kromě zaznamenávání stisků kláves, ...

Na co si dát pozor při instalaci fotovoltaických elektráren?

Nejen výkon a úspory, ale také požární bezpečnost by měli řešit všichni majitelé nemovitostí, kteří se rozhodnou na střechy instalovat fotovoltaické e ...

Rok 2024 bude v Česku Rokem motýlů

Český svaz ochránců přírody (ČSOP) vyhlašuje rok 2024 Rokem motýlů. Během roku budou po celé České republice probíhat zajímavé aktivity, díky kterým s ...

Nejoblíbenější loterií v Česku je stále Sportka a Eurojackpot. Milionové výhry si od Sazky odneslo vloni 382 lidí

Sazka v uplynulém roce opět pomáhala plnit sny. Ze sázejících v loteriích a losech vzešlo 382 milionářů, nejvyšší výhru v Eurojackpotu ve výši 234 900 ...

Zájem Čechů o koupací dovolené během zimních měsíců roste

V posledních letech jsme svědky rostoucího zájmu Čechů a Slováků o koupací dovolené během zimních měsíců. Podle aktuálních statistik serveru s nejširš ...





Pátek 26.4.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes