LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

V pátek hrají florbalisté ve Střešovicích, o dva dny později doma s Ostravou!

14.12.2018
Po reprezentační přestávce se na scénu vrací opět kolotoč superligových zápasů. Dva duely čekají také na Českou Lípu. Ta se nejprve představí ve Střešovicích, kde zkusí potrápit favorizovaný Tatran, v nedělním vánočním zápase pak svěřenci trenérky Lenky Bartošové vyzvou Ostravu.
Ilustrační snímek | Foto: fbcceskalipa.cz
Koncem září dokázali Českolipští nad Tatranem senzačně zvítězit. Na domácí palubovce ho především díky skvělým dvěma prvním třetinám porazili 10:7. Jinak je ale v současné době mezi oběma mužstvy v tabulce výrazný rozdíl. Pražané mají aktuálně o deset bodů více a jsou na šesté příčce tabulky. Česká Lípa jedenáctá.

V letošním ročníku sice rozdávají tabulkově níže postaveným soupeřům, ale proti favoritům se dokáží vytáhnout. Jako jeden ze dvou týmů porazili Spartu, o všechny body pak obrali také celek Mladé Boleslavi. Tatran se může opřít o dva reprezentační útočníky, kteří se představili na nedávném světovém šampionátu v Praze. Marek Beneš a Filip Langer ovšem až na medaili nedosáhli, neboť český tým nakonec obsadil bramborovou pozici.

"V pátek nás čeká velmi těžký venkovní zápas, Tatran nám bude chtít vrátit porážku, kterou utrpěl na naší palubovce. Nečeká nás vůbec snadný úkol, ale určitě tam pojedeme s cílem zabojovat o každý bod ze všech sil," zhodnotil českolipské šance před pátečním duelem útočník Radek Krajcigr.
Zápas v Ostravě se ponese ve dvou rovinách. Kromě boje o důležité body do tabulky to bude i tradiční akce s názvem Večer plný dárků. Výtěžek sbírky tentokrát bude určen Jiříkovi Ullmanovi, který trpí metabolickou poruchou (hyperinzulismem) a rovněž epilepsiemi. Na zápas ovšem můžou návštěvníci donést také různé nepotřebné věci, které využije organizace Farní charita.

Také s Ostravou se Česká Lípa už utkala v dosavadním průběhu sezony a dokázala z tohoto zápasu díky fantastické třetí třetině vybojovat bod, když vstřelila dva góly při hře bez brankáře. Nedělní soupeř jinak zatím okupuje sedmou pozici zajišťující účast v play-off, ale poslední dva duely proti Brnu a Vítkovicím bodově nezvládl.

Tým je v tabulce produktivity tažen především výbornými výkony Michala Sládka, jenž zaznamenal už 27 kanadských bodů. Jasnou jedničkou týmu je slovenský brankář Jakub Klobučník, který si rovněž zachytal na uplynulém mistrovství světa v České republice. Ještě před duelem na severu Čech čeká na výběr trenéra Karla Ševčíka těžký duel na půdě Sparty.

Česká Lípa má však co napravovat. Poslední víkend před reprezentační přestávkou jí totiž vůbec nevyšel. Po vysoké porážce na Bohemians totiž doma nestačila ani na poslední Znojmo a spadla do zóny týmů od 11. místa níže, což by na konci sezony znamenalo nutnost účinkovat v sérii play-down. Klub se proto rozhodl vzmocnit obranné řady o Tomáše Kadlece, který dres s lípou na hrudi oblékal už během minulé sezony.

"V neděli doma proti Ostravě spoléhám na předvánoční atmosféru domácího prostředí, která nás požene vpřed. Určitě bychom si o víkendu rádi nějaký ten bod nadělili, tak snad přijde letos Ježíšek o týden dřív," doufá Krajcigr.

Ve střešovické Stodole se Česká Lípa utká v pátek 14. prosince od 19:00, domácí duel proti Ostravě pak je na programu v neděli 16. prosince od 17:00 a vstupné na něj je tradičně zdarma.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Czlam Road v liberecké knihovně naservíruje mezinárodní koktejl slam poetry

Mezinárodní exhibici slam poetry pořádá 26. dubna Krajská vědecká knihova v Liberci. Přinese poeticky performativní a večer slam poetry exhibice s performery ze tří různých kontinentů, která nabídne střet českého a argentinsko-italsko-japonského ...

Krkonoše lákají na jaře do muzeí, na adrenalin i za pivem

Období, kdy se příroda probouzí k životu a horami se rozléhá vůně nového začátku roku - to je jaro. Krkonoše, malebná horská oblast, nacházející se na ...

V Naivním divadle Liberec si čeští a slovenští loutkáři připomenou Světový den loutkového divadla

Kromě jarní rovnodennosti se březen nese také ve znamení oslav Světového dne loutkového divadla, který připadá na čtvrtek 21. března. Tento významný s ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...

Skanzen Dlaskův statek v Dolánkách oslaví o víkendu masopust, nebudou chybět ani zabijačkové pochoutky

Čas hodování a nespoutané zábavy - to je masopust. Celé masopustní období od Tří králů až do Popeleční středy se pojí s různými oslavami, zabijačkami, ...





Pondělí 29.4.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes