LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Českolipské ambice otestuje dvojutkání s Bohemkou a Znojmem

15.11.2018
ČESKÁ LÍPA - Poslední dva superligové zápasy před mistrovstvím světa čekají na florbalisty České Lípy. Oba se dají označit za velmi důležité v boji o osmičku zajišťující účast v play-off či alespoň o desítku znamenající přímou záchranu. V pátek se svěřenci trenérky Lenky Bartošové utkají na Bohemians, v neděli 18. listopadu pak od 18:00 přivítají Znojmo.
Ilustrační snímek | Foto: fbcceskalipa.cz
Po čtvrtfinálové účasti v minulém ročníku Tipsport superligy se hráči vyznávající na svých dresech bílou a zelenou barvu letos potácí ve spodní polovině tabulky. I když má celek trenéra Martina Jedličky pod sebou pouze dva soupeře, stále patří k týmům, které mohou potrápit kohokoliv. Vždyť v nedávné době Klokani zle pozlobili Vítkovice, s nimiž padli po boji až 7:8.

Jinak zatím porazil velmi mladý výběr pouze celky ze spodku tabulky. Výhry nad Brnem, Otrokovicemi nebo Vinohrady ovšem zůstaly v letošní dosavadní bilanci osamoceny. I když je zatím zopakování loňské čtvrtfinálové účasti pro Bohemians daleko, je to tým, který zejména ve svém specifickém prostředí haly Na Děkance dokáže být hodně nebezpečný.

Pražané dlouhodobě spoléhají především na služby vlastních juniorů, kteří se v Superlize postupně etablují. Lídrem klubové produktivity je tak se 14 body teprve devatenáctiletý Matyáš Krebner, který do nejvyšší soutěže naskočil už v sedmnácti letech. Gólmanskou jedničkou je zatím Michal Kotouček, který zasáhl do všech zápasů v této sezoně.

"Oba následující zápasy (v neděli se Bohemians utkají s Otrokovicemi) určitě přinesou těžké bitvy. Čekají nás mužstva, která dobře brání a mají ve svém středu urostlé hráče. Musíme tedy bojovat ještě víc než oni, abychom je porazili," nechal se na klubovém Facebooku slyšet trenér domácích Michal Jedlička.

Také Českolipští mohou jít do zápasu s chladnou hlavou. Potřebné body navzdory nepovedenému startu do sezony vybojovali především ke konci října a naposledy zle potrápili Mladou Boleslav, s níž padli po boji až 5:6. Od dalšího utkání se navíc budou moci spolehnout na služby útočníka Jaromíra Ekla, který se po dvou sezonách na severu Čech zpátky vrací do týmu po nepovedeném angažmá v Mladé Boleslavi. Kromě toho klub definitivně uzavřel přestup vedoucího muže klubové produktivity Radka Krajcigra.

"Bohemka je technicky zdatným týmem plným mladých hráčů. Jejich hra je postavena na vysokém napadání a útočení ve čtyřech hráčích. Přesto se jejich kádr v porovnání s loňskou sezonou změnil. Někteří zkušení hráči odešli a tým byl doplněn o šikovné mladé kluky," uvedla před startem zápasu Lenka Bartošová.

V neděli doma se Znojmem
Souboj se Znojmem už naopak přinese začátek odvetných střetnutí letošní superligové sezony. Právě proti soupeři z jižní Moravy dokázali letos borci z České Lípy vybojovat své první body v sezoně za vybojované vítězství 5:2.

Start svěřenců trenéra Jana Šťastníka přitom nebyl špatný. Bod sebraný Vítkovicím a výhra v Pardubicích dávaly znát, že by letos Znojmo mohlo pomýšlet ještě o kousek výše než loni. Od té doby však florbalisté týmu, který do Superligy přiskočil ve stejném roce jako Česká Lípa, vybojovali jen dva body za výhru nad Bohemians po prodloužení.

I když jsou Znojemští zatím vcelku jasně posledním týmem tabulky, na Českou Lípu se jim dlouhodobě poměrně daří. V loňské sezoně dokázali výběr ze severu Čech dvakrát porazit a zejména porážka České Lípy na vlastní palubovce 4:6 mohla mít vzhledem k průběhu celé sezony katastrofální dopad. Rok předtím pak Znojmo vyřadilo Českou Lípu ve finále play-off 3:0 na zápasy.

Vedoucím mužem klubových statistik je podle očekávání útočník Martin Šindelář. Ten navzdory bídné koncovce svého týmu (Znojmo je druhým nejhůře střílejícím celkem soutěže) dokázal posbírat celkem už devatenáct bodů. V záříjovém utkání proti České Lípě ovšem nezaznamenal ani jeden.

"Znojmo je tým, se kterým vždy hrajeme zajímavé zápasy a hlavně o všechno. (úsměv) Ani tento duel nebude jiný. Znojmo hraje o to, aby se odrazilo od spodku tabulky a my hrajeme zase o play-off. Jsem moc ráda, že tento zápas je domácí. Věřím totiž, že diváci nám opět přijdou pomoct," říká před zápasem Bartošová.

Páteční duel Na Děkance začíná v 20:00 a můžete ho sledovat buď prostřednictvím textového online přenosu na stránkách www.cfbu.cz nebo videopřenosu na portále tvcom.cz.

V neděli se v českolipské sportovní hale začíná v 18:00 a vstupné je jako již tradičně zdarma. Přijďte si užít poslední zápas před dlouhou reprezentační přestávkou!
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Nová výstava v českolipském muzeu: Pět světů ve čtyřech chodbách

Hana Hortenská, Zdenka Boudová, Zbyšek Macháček, Štěpán Hortenský, Filip Hortenský. To jsou novoborští výtvarníci, kteří se představují na výstavě s názvem 5 světů v ambitu bývalého augustiniánského kláštera ve Vlastivědném muzeu a galerii v České ...

Czlam Road v liberecké knihovně naservíruje mezinárodní koktejl slam poetry

Mezinárodní exhibici slam poetry pořádá 26. dubna Krajská vědecká knihova v Liberci. Přinese poeticky performativní a večer slam poetry exhibice s per ...

Krkonoše lákají na jaře do muzeí, na adrenalin i za pivem

Období, kdy se příroda probouzí k životu a horami se rozléhá vůně nového začátku roku - to je jaro. Krkonoše, malebná horská oblast, nacházející se na ...

V Naivním divadle Liberec si čeští a slovenští loutkáři připomenou Světový den loutkového divadla

Kromě jarní rovnodennosti se březen nese také ve znamení oslav Světového dne loutkového divadla, který připadá na čtvrtek 21. března. Tento významný s ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...





Čtvrtek 16.5.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes