LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Česká Lípa zdolala Vinohrady 11:5, Krajcigr dal pět gólů

29.10.2018
ČESKÁ LÍPA - Florbalisté České Lípy porazili po výborném výkonu celek Královských Vinohrad vysoko 11:5. Ještě po druhé třetině ovšem prohrávali 3:4. Pěti góly se na vysokém triumfu s tradičním soupeřem podílel Radek Krajcigr, hattrickem se blýskl Dominik Jansa.
Ilustrační snímek | Foto: fbcceskalipa.cz
Úvod do utkání měla Česká Lípa stylový. Už po několika vteřinách hry se prosadil po Dzieržově nabídce Jansa a poté předvedli krásnou kombinaci do prázdné branky Karel s Krajcigrem. Hosté v tu chvíli nevěděli, kde jim hlava stojí a byli rádi, že následnou smršť ustáli bez úhony. Sami se naopak vrátili do hry poté, co Svobodovu nabídku sklepl ze vzduchu za Ponomareva Hartman.

Ještě do konce první třetiny ale Krajcigr osvědčil svůj výborný forčeking a poradil si i se samostatným nájezdem. Zatímco v první třetině hrála Česká Lípa výborně, v té druhé se naopak chytli hosté. Na koně je posadila skrytá střela Ondřeje Stuchlíka z půlky hřiště, kterou Ponomarev neviděl a našel ji až v brance. Po chybách Tichého a Pastora při rozehrávce navíc v rychlém sledu otočili skóre Skřivánek s Rossim a na severu Čech najednou příliš veselo nebylo.

Ve třetí třetině ale existovalo na hřišti prakticky jen jedno mužstvo. Nejprve vzdušnou přihrávku Mlejnka usměrnil za záda Weissgärbera pohotový Krajcigr a po něm zakončil rychlou kombinaci s Bříškou pěkným švihem Marek Dzierža. Za necelou minutu sice využil Jirsova námazu Skřivánek k rychlému vyrovnání, ale domácí tým jednoznačně směřoval k výhře.

Střelu Dzieržy odrazil bývalý českolipský florbalista Vnuk před prázdnou branku k Jansovi, který pohotově uklidil míček do branky. Po výborném výhozu Ponomareva si pak s hostující obranou poradil i Krajcigr a svůj únik zakončil kličkou do bekhendu. Vinohradům pak nepomohla ani hra bez brankáře. Tu ztrestali postupně Kněžour s Bříškou a za stavu 9:5 bylo o vítězi rozhodnuto.

Zápas dohrávali domácí v naprosté euforii. Hostující brankář se sice opět vrátil do své svatyně, ale jen přihlížel tomu, jak ho z trestného střílení překonal svým pátým gólem Krajcigr a poté ještě stanovil konečný účet zápasu na 11:5 svým třetím přesným zásahem Jansa.

Česká Lípa se tak posunula mimo poslední čtyřku a na svého pátečního soupeře navýšila v tabulce náskok na čtyři body. "Podobný zápas jsem zažil už v první lize v barvách Havlíčkova Brodu, kdy jsem dal šest gólů. Byl to vyhrocený duel, šlo o důležité body a myslím si, že to skóre je v konečném účtování pro Vinohrady až příliš kruté," nechal se slyšet střelec zápasu Radek Krajcigr, který si své působení v České Lípě zatím užívá. "Mám o sto procent větší chuť do hry než předtím. Vychutávám si to a snad se nám bude dařit i v dalších zápasech," doplnil.

Po souboji v Otrokovicích se Česká Lípa představí domácím divákům v sobotu 3. listopadu od 19:00 proti úřadujícímu mistrovi z Mladé Boleslavi. "Prožíváme zatím sezonu jako na houpačce. Po prvních třiceti minutách v Ostravě jsem si říkal, co v Superlize vlastně děláme, ale nakonec jsme to zlomili a proti Vinohradům odehráli možná nejlepší první třetinu od mého příchodu," završil českolipský kanonýr.

FBC 4CLEAN Česká Lípa - TJ Sokol Královské Vinohrady 11:5 (3:1, 0:3, 8:1)
Branky: 5., 17., 41., 55. a 59. Krajcigr, 2., 48. a 60. Jansa, 43. Dzierža, 57. Kněžour, 59. Bříška - 10. Hartman, 22. O. Stuchlík, 30. a 43. Skřivánek, 31. Rossi.
Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 1:3, navíc O. Stuchlík os. trest 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 265. Střely na branku: 27:13.


Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Nová výstava v českolipském muzeu: Pět světů ve čtyřech chodbách

Hana Hortenská, Zdenka Boudová, Zbyšek Macháček, Štěpán Hortenský, Filip Hortenský. To jsou novoborští výtvarníci, kteří se představují na výstavě s názvem 5 světů v ambitu bývalého augustiniánského kláštera ve Vlastivědném muzeu a galerii v České ...

Czlam Road v liberecké knihovně naservíruje mezinárodní koktejl slam poetry

Mezinárodní exhibici slam poetry pořádá 26. dubna Krajská vědecká knihova v Liberci. Přinese poeticky performativní a večer slam poetry exhibice s per ...

Krkonoše lákají na jaře do muzeí, na adrenalin i za pivem

Období, kdy se příroda probouzí k životu a horami se rozléhá vůně nového začátku roku - to je jaro. Krkonoše, malebná horská oblast, nacházející se na ...

V Naivním divadle Liberec si čeští a slovenští loutkáři připomenou Světový den loutkového divadla

Kromě jarní rovnodennosti se březen nese také ve znamení oslav Světového dne loutkového divadla, který připadá na čtvrtek 21. března. Tento významný s ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...





Čtvrtek 16.5.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes