LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

V pátek na Chodově, v neděli doma se Střešovicemi!

27.09.2018
ČESKÁ LÍPA - Další nabitý víkend čeká na florbalisty FBC 4CLEAN Česká Lípa. Ti se nejprve střetnou s loňským semifinalistou soutěže z Chodova a následně vyzvou před domácím publikem šestnáctinásobného mistra České republiky ze Střešovic.
Ilustrační snímek | Foto: fbcceskalipa.cz
Na Chodov nyní čeká série tří domácích zápasů za sebou. Kromě České Lípy přivítají doma také Střešovice nebo Otrokovice. Začátek sezony měl jeden z největších aspirantů na zisk titulu doslova impozantní. Z prvních čtyř kol totiž vydoloval maximální bodový zisk a zaznamenal hned 38 vstřelených branek.

V posledním utkání navíc triumfoval na půdě mistra uplynulé sezony z Mladé Boleslavi 6:5. Nejproduktivnějším hráčem týmu je zatím Tom Ondrušek s bilancí 10+3. I on se výraznou měrou podílel na vysokých výhrách v Brně a doma se Znojmem. Gólmanskou jedničkou týmu je opět Jan Barák.

Florbalistům z jihu Prahy se navíc povedlo přes léto kádr zajímavě posílit. Z Ústí nad Labem přišel například Mikuláš Krbec, ze Švýcarska doplnili řady kádru také Jiří Koutný nebo Ondřej Vošta. Žádný velký odchod mužstvo nepostihl.

Zápas na Chodově, který dokázal loni Českou Lípu dvakrát výrazně porazit, se hraje v pátek 28. září od 18:00 v rámci svátečního odpoledne na palubovce SH Jižní Město.

V neděli čekají doma Střešovice<(strong>
O posledním záříjovém dni pak svěřenci trenérky Lenky Bartošové vyzvou další tým, který ještě v letošním ročníku Tipsport Superligy nepocítil hořkost porážky. Přijede šestnáctinásobný mistr České republiky, celek Tatran Teka Střešovice. Ten má po nepovedené minulé sezoně, kdy po velké bitvě skončil už ve čtvrtfinále s Vítkovicemi, motivaci vrátit se opět na přední příčky.

Střešovice nejprve kuriózním vlastním gólem doma zdolaly Spartu 6:5 po prodloužení, následně vyhrály i venkovní zápas na Štvanici proti Bohemians a tři body získaly i za snadnou výhru 9:3 s Brnem. Bodík naopak ztratily v Otrokovicích, kde vyhrály až po nájezdech 4:3. Zůstávají tak jedním ze dvou neporažených týmů soutěže.

Tatranskou letku zatím bodově táhne Marek Beneš. Dvacetiletý útočník má zatím na svém kontě sedm branek a pět asistencí. Hattricky se blýskl proti Bohemce i Brnu. V brance se zatím pravidelně střídají Michal Rebro a Tomáš Fibiger. Z Pixba se do týmu vrátil Filip Langer, na trenérskou židli pak usedla jedna z největších osobností českého florbalu Milan Fridrich.

V loňské sezoně dokázala Česká Lípa střešovický výběr zle potrápit. Doma ho dokonce porazila výsledkem 5:4 po prodloužení, venku v televizním utkání pak dlouho pomýšlela na bodový zisk a prohrála 4:7. "Tatran už nepočítám do české špičky. V neděli se určitě o body hrát bude," říkal směle českolipský obránce Štěpán Slaný.

Jeho spoluhráči se po sérii čtyř porážek zmátořili ve Znojmě, které dokázali na jihu Moravy přehrát výsledkem 5:2 a připsat první body v tomto ročníku.V týdnu v neúplné sestavě sice nepřešli v poháru přes Turnov, ale na ligový dvojzápas s pražskými celky jsou připraveni.

Zápas s Tatranem Střešovice začíná v neděli 30. září od 18:00 v českolipské Sportovní hale a vstupné na něj je tradičně zdarma!
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Nová výstava v českolipském muzeu: Pět světů ve čtyřech chodbách

Hana Hortenská, Zdenka Boudová, Zbyšek Macháček, Štěpán Hortenský, Filip Hortenský. To jsou novoborští výtvarníci, kteří se představují na výstavě s názvem 5 světů v ambitu bývalého augustiniánského kláštera ve Vlastivědném muzeu a galerii v České ...

Czlam Road v liberecké knihovně naservíruje mezinárodní koktejl slam poetry

Mezinárodní exhibici slam poetry pořádá 26. dubna Krajská vědecká knihova v Liberci. Přinese poeticky performativní a večer slam poetry exhibice s per ...

Krkonoše lákají na jaře do muzeí, na adrenalin i za pivem

Období, kdy se příroda probouzí k životu a horami se rozléhá vůně nového začátku roku - to je jaro. Krkonoše, malebná horská oblast, nacházející se na ...

V Naivním divadle Liberec si čeští a slovenští loutkáři připomenou Světový den loutkového divadla

Kromě jarní rovnodennosti se březen nese také ve znamení oslav Světového dne loutkového divadla, který připadá na čtvrtek 21. března. Tento významný s ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...





Čtvrtek 16.5.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes