LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Florbalisté směřují do Pardubic, pak vyzvou na zimním stadionu Spartu

17.09.2018
ČESKÁ LÍPA - Náročný víkend čeká na florbalisty České Lípy. Ti nejprve vyzvou na palubovce ČSOB Pojišťovna areny výběr domácích Pardubic a následně se rovněž na zimním stadionu v České Lípě představí proti silné Spartě. Vstupné na domácí zápas je dobrovolné a klub se na něm před kamerami ČT Sport opět bude pokoušet o překonání diváckého rekordu z minulé sezony.
Ilustrační snímek | Foto: fbcceskalipa.cz
V Pardubicích čeká na tým další boj o důležité body
Pardubice loni prožily výbornou sezonu a poprvé v historii klubu se prokousaly do play-off. V něm sice už ve čtvrtfinále nestačily na Spartu, Českou Lípu ale dokázaly v obou případech porazit. Mladý tým má ambice uspět také v letošním roce.

Z týmu byl ovšem po neshodách s trenéry vyřazený před sezonou Marek Ďopan, který loni v kanadském bodování základní části nasbíral z pardubických hráčů nejvíce bodů. Pokračují ale produktivní útočníci Ivo Teichmann s Přemkem Pakostou, ofenzivní činnost týmu však tradičně řídí také velmi zkušený Martin Zozulák. Jedničkou mezi třemi tyčemi by měl i nadále zůstat Jakub Levínský.

Zatímco výběr České Lípy už odehrál v letošním ročníku Tipsport Superligy dvě utkání, Pardubice kvůli rozsáhlé marodce odřekly své duely s Libercem a s Ostravou. Poprvé se představí až proti České Lípě. Přípravu obstarala pro Pardubice nejen účast na Czech Open, který dokázaly v kategorii PRO ovládnout, ale také Pohár České pojišťovny. Zde Pardubice vydřely výhry nad BLACK ANGELS a Náchodem, vysoko naopak nestačily na Mladou Boleslav.

"Na zápas do Pardubic se moc těšíme. Věříme, že Pardubice naplní ČSOB Pojišťovna arenu skvělými fanoušky. Pro nás to bude další z důležitých zápasů v této sezoně. V posledních dvou kolech jsme bohužel vyšli bodově naprázdno, a tak musíme udělat cokoli pro to, aby to tentokrát bylo jinak. Pardubice mají nový mladý tým, který vede výborně hrající kapitán Zozulák," je si vědoma českolipská trenérka Lenka Bartošová.

Spartu vyzve Česká Lípa na zimním stadionu!
Florbalisté Sparty se dostali v loňské sezoně ještě o kus dál než Pardubice. Hráli totiž semifinále, ale nestačili na stejného soupeře jako Pardubice, když s Mladou Boleslaví vypadli po výsledku 0:4 na zápasy. Tým je však pořádně odhodlaný stejný výsledek zopakovat i letos. Nejprve prohrál na půdě Střešovic 5:6, kdy si Marvánek při power-play vrazil míček do vlastní branky, následně ale v Kutné Hoře zdolala Sparta celek Otrokovic 5:2.

Před utkáním v České Lípě se ovšem Pražané vydají na horkou půdu Vítkovic a zápas to bude pikantní především pro jednu z posil Patrika Němce, jenž ještě v minulé sezoně ve Vítkovicích působil. Jinak ale tým zůstal pohromadě včetně hlavních hvězd Milana Garčara, Roberta Košira nebo Lukáše Ujhelyiho. V bráně zůstává i nadále spolehlivý Martin Beneš. Do týmu ale přišli také Radim Křenek nebo Jakub Burian.

Českolipský tým je před oběma duely víceméně kompletní, hrát ještě nebude obránce Milan Tichý, po zranění se však vrací útočník Dominik Jansa. Českolipští florbalisté se budou chtít revanžovat Spartě za loňskou sezonu, kdy ve dvou zápasech obdrželi dohromady jednadvacet branek. K tomu by rádi využili zaplněných tribun zimního stadionu v České Lípě.

"V pondělí nás na zimním stadionu čeká těžký zápas ze Spartou, která letos posílila o Radima Křenka z Mladé Boleslavi a Jakuba Buriana z Pardubic. Bude to hodně fyzicky náročný zápas. Očekávám plno soubojů. Pro diváka to ale bude velký florbalový zážitek. Já doufám, že budeme kvalitně připraveni a ukážeme všem, kdo je tu domácí!" doplnila Bartošová.

Utkání v pardubické ČSOB Pojišťovna areně se hraje v sobotu 15. září od 14:00, duel proti Spartě pak na zimním stadionu v rámci přenosu ČT Sport 17. září od 18:10 a vstupné na něj je dobrovolné. V sázce je překonání klubového rekordu z loňského utkání proti Liberci, kdy se na tribuny dostalo celkem 1 322 diváků.

Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Nová výstava v českolipském muzeu: Pět světů ve čtyřech chodbách

Hana Hortenská, Zdenka Boudová, Zbyšek Macháček, Štěpán Hortenský, Filip Hortenský. To jsou novoborští výtvarníci, kteří se představují na výstavě s názvem 5 světů v ambitu bývalého augustiniánského kláštera ve Vlastivědném muzeu a galerii v České ...

Czlam Road v liberecké knihovně naservíruje mezinárodní koktejl slam poetry

Mezinárodní exhibici slam poetry pořádá 26. dubna Krajská vědecká knihova v Liberci. Přinese poeticky performativní a večer slam poetry exhibice s per ...

Krkonoše lákají na jaře do muzeí, na adrenalin i za pivem

Období, kdy se příroda probouzí k životu a horami se rozléhá vůně nového začátku roku - to je jaro. Krkonoše, malebná horská oblast, nacházející se na ...

V Naivním divadle Liberec si čeští a slovenští loutkáři připomenou Světový den loutkového divadla

Kromě jarní rovnodennosti se březen nese také ve znamení oslav Světového dne loutkového divadla, který připadá na čtvrtek 21. března. Tento významný s ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...





Neděle 19.5.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes