LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Pět důvodů, proč toto pondělí zamířit na zimák!

17.09.2018
ČESKÁ LÍPA - Už dnes od 18:10 se Česká Lípa představí podruhé v historii klubu před kamerami ČT Sport na domácí půdě. Soupeřem jí bude velice silný soupeř pražské Sparty, která už během loňského ročníku ukázala velký výkonnostní posun a skončila až v semifinále po bitvě s Mladou Boleslaví. Níže v článku představujeme společně s trenérem mládežnických kategorií a hráčem A týmu Markem Dzieržou důvody, proč byste neměli na zimním stadionu chybět.
Ilustrační snímek | Foto: fbcceskalipa.cz
Unikátní zápas na zimním stadionu
Zápasy na zimním stadionu mají tradičně specifickou atmosféru. Pamětníci jistě vzpomenou duel z října 2015, kdy Česká Lípa po strhujícím závěru přehrála Liberec 6:5 gólem Štěpána Slaného z poslední vteřiny a urvala tři body. Se stejným soupeřem se pak o dva roky později utkala před kamerami ČT Sport poprvé. Neskutečně napínavý zápas nesoucí název Severská bitva tehdy dopadl šťastně pro hosty, kteří si vezli výhru 7:6 po prodloužení. V rámci tzv. School zápasu se pak ještě Česká Lípa v listopadové zimě utkala také s Bohemians (5:13). Tribuny na zimním stadionu navíc nabízí nesrovnatelně větší komfort v porovnání se zázemím sportovní haly a disponují kapacitou 1500 míst.
Marek Dzierža: "Jelikož jsem byl v minulé sezóně v českolipských barvách nováček, mám za sebou jen dvě utkání na zimním stadionu a zážitky byly jen pozitivní. V televizním utkání nás hnala kulisa 1300 diváků. Z toho šel až mráz po zádech. Při School matchi bylo zase super to, že se do ochozu přišlo podívat neskutečné množství dětí, které vydržely fandit až do samého konce, i když výsledek byl, jaký byl."

Zápasy před kamerami ČT Sport
Zápas České Lípy s Libercem byl loni podle statistik nejsledovanějším televizním duelem Tipsport Superligy v základní části. Florbalová republika se přesvědčila o tom, jakou má nováček soutěže velkou fanouškovskou základnu. Česká Lípa navíc výkonem nezklamala a podobně dobře si vedla i při svém druhém vystoupení před kamerami České televize, když po velké bitvě padla se Střešovicemi 4:7 na hřišti v Plzni.
Marek Dzierža: "Možná je v těchto zápasech trošku větší motivace se ukázat před televizní kamerou. Člověk ví, že se koukají i lidé, kteří florbal běžně nesledují. Snažím se ale brát ta utkání stejně jako klasická bez televizních kamer. "

Divácký rekord
I když sportovní hala v České Lípě nenabízí žádný velký komfort, jsou superligové zápasy tohoto týmu tradičně hojně navštěvovány. Na zimním stadionu se navíc už při prvním takovém duelu "upekl" rekord v prvoligovém souboji s Libercem a proti stejnému soupeři o dva roky později dokonce přišlo do hlediště 1 322 diváků vytvářejících skvělou atmosféru. Je to zároveň klubový rekord. Nikdo by se nezlobil, kdyby tentokrát zavítalo do ochozu stadionu ještě více příznivců.
Marek Dzierža: "Určitě bych si přál alespoň stejnou návštěvu jako v utkání s Libercem. Určitě by nám ovšem s klukama nevadilo, kdyby přišlo zafandit ještě o pár set diváků víc."

Příprava hřiště
Zimní stadion je pochopitelně určený především zápasům v ledním hokeji. Příprava florbalové palubovky tak dá pořádně zabrat a náklady na uspořádání utkání se dostanou do desítek tisíc korun. Je to však zároveň výborná prezentace města, které může nabídnout svůj sportovní klub alespoň v některých odvětvích mezi tuzemskou špičkou. Hřiště k uspořádání zápasu přitom chystají sami hráči.
Marek Dzierža: "Horší částí přípravy je ta, kdy je třeba nachystat a po zápase uklidit zimní stadion. Zakrývání a odkrývání ledové plochy zabere docela dost času, a když k tomu připočteme převoz a chystání dalších částí hřiště nebo zázemí pro fanoušky, strávíme na zimním stadionu pomalu celý den."

Souboj se silnou Spartou
Zápas na zimním stadionu se bude mimo všechny okolnosti hrát také o body do tabulky Tipsport Superligy. Soupeř navíc vzbuzuje velký respekt. Posílená Sparta loni dokráčela až do semifinále soutěže a Českou Lípu dokázala dvakrát v základní části vysoce porazit. Motivací pro tým tak bude předvést výrazně lepší výkon než loni.
Marek Dzierža: "Vstup do sezony se nám zatím moc nedaří a určitě se chceme ukázat v lepším světle. Nemyslím si ale, že to bude z důvodu dvou debaklů se Spartou z minulého ročníku. To už je minulost a my se musíme soustředit na současnost."

Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Nová výstava v českolipském muzeu: Pět světů ve čtyřech chodbách

Hana Hortenská, Zdenka Boudová, Zbyšek Macháček, Štěpán Hortenský, Filip Hortenský. To jsou novoborští výtvarníci, kteří se představují na výstavě s názvem 5 světů v ambitu bývalého augustiniánského kláštera ve Vlastivědném muzeu a galerii v České ...

Czlam Road v liberecké knihovně naservíruje mezinárodní koktejl slam poetry

Mezinárodní exhibici slam poetry pořádá 26. dubna Krajská vědecká knihova v Liberci. Přinese poeticky performativní a večer slam poetry exhibice s per ...

Krkonoše lákají na jaře do muzeí, na adrenalin i za pivem

Období, kdy se příroda probouzí k životu a horami se rozléhá vůně nového začátku roku - to je jaro. Krkonoše, malebná horská oblast, nacházející se na ...

V Naivním divadle Liberec si čeští a slovenští loutkáři připomenou Světový den loutkového divadla

Kromě jarní rovnodennosti se březen nese také ve znamení oslav Světového dne loutkového divadla, který připadá na čtvrtek 21. března. Tento významný s ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...





Neděle 19.5.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes