LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Českou Lípu čeká v Superlize zápas pro školy!

15.11.2017
ČESKÁ LÍPA - Česká Lípa ve své premiérové sezoně v Tipsport Superlize ráda experimentuje. Po televizním derby s Liberce opět dostává svůj domácí zápas na zimní stadion. Soupeřem 21. listopadu budou florbalisté Bohemians a hrát se bude netradičně od 10:10. Utkání totiž bude určeno výhradně dětem z českolipských a okolních škol. "Hráčem se stávám až v čas rozcvičky," s úsměvem vypráví organizátor Štěpán Slaný.
Ilustrační snímek | Foto: fbcceskalipa.cz
Školní zápas už několikrát v Superlize k vidění byl. V čem vidíš jeho přednosti?
"Jde o perfektní prezentaci florbalu pro základní školy. Místo divadla, kina či besedy uvidí florbal na nejvyšší úrovni v exkluzivním balení skvělé atmosféry a prostředí. Věřím, že tento zápas zase přispěje k popularizaci našeho sportu v České Lípě."

Budete útočit na divácký rekord?
"Nakonec ne, stavba mobilních tribun by pro nás nyní byla tak nákladná, že jsme rekord o rok odložili. Město přislíbilo zimák trochu zvelebit a to i nám dá trochu více času na lepší přípravu. Nyní plánujeme návštěvu přibližně 1700 diváků."

Bude zápas otevřený i pro fanoušky jiných věkových kategorií?
"Samozřejmě ano. Pro některé to bude jistě o něco komplikovanější, ale věříme, že i oni si najdou cestu na tribunu. Jelikož jde pro náš klub o významnou akci, klub poskytne všem členům omluvenky do školy. Těm pracujícím to bohužel asi nepomůže."

Očekává se velká zima, ovlivní to kvalitu zápasu?
"Nemyslím, že bude výraznější zima než na televizní utkání. Hala bude vyprodaná, s vedením areálu uděláme vše proto, abychom utkání odehráli v důstojných podmínkách. Pro hráče to není problém. My nějaký teplotní komfort velmi rádi vyměníme za tento zážitek.

Dopolední čas zápasu bude pro většinu z vás premiérový. Může to být výhoda. Jaká bude vlastně příprava na zápas?
"Vzhledem k tomu, že strávíme hodně času přípravami na akci, tak to bude asi trochu jiné. V pondělí se musí položit povrchy, které přivezou tři kamiony. Připravit se musí celé hřiště a technické zázemí. Já to mám většinou nastavené tak, že florbal musím trochu upozadit a hráčem se stávám až v čas rozcvičky. Dopolední čas je hodně netradiční, ale nebude s tím problém."

Po debaklu na spartě máte navíc co napravovat i herně. Asi by nemělo padnout do ústraní, že půjde o další důležité body, že?
"Jednoznačně. My hráči hrajeme o tři body a po zklamání na Spartě na nás bude tlak ještě o něco větší. Hrajeme s týmy, se kterými se můžeme reálně tahat o vítězství a uspět v tomto zápase by bylo skvělé!"

Bohemians si už jeden takový zápas letos vyzkoušeli. Jak vnímáš to, že se pouští venku do takového atypického prostředí?
"Bohemka je odvážný soupeř a většinou rádi jdou do všech nestandardních formátů utkání. Letos za sebou mají boleslavský School match a také vlastní pořádaný Open air, kdy venku na Štvanici hostili Chodov. Bylo by dobré, aby si s sebou vzali něco na zahřátí. Co to bude, již nechám na nich."
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Nová výstava v českolipském muzeu: Pět světů ve čtyřech chodbách

Hana Hortenská, Zdenka Boudová, Zbyšek Macháček, Štěpán Hortenský, Filip Hortenský. To jsou novoborští výtvarníci, kteří se představují na výstavě s názvem 5 světů v ambitu bývalého augustiniánského kláštera ve Vlastivědném muzeu a galerii v České ...

Czlam Road v liberecké knihovně naservíruje mezinárodní koktejl slam poetry

Mezinárodní exhibici slam poetry pořádá 26. dubna Krajská vědecká knihova v Liberci. Přinese poeticky performativní a večer slam poetry exhibice s per ...

Krkonoše lákají na jaře do muzeí, na adrenalin i za pivem

Období, kdy se příroda probouzí k životu a horami se rozléhá vůně nového začátku roku - to je jaro. Krkonoše, malebná horská oblast, nacházející se na ...

V Naivním divadle Liberec si čeští a slovenští loutkáři připomenou Světový den loutkového divadla

Kromě jarní rovnodennosti se březen nese také ve znamení oslav Světového dne loutkového divadla, který připadá na čtvrtek 21. března. Tento významný s ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...





Čtvrtek 16.5.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes