LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Svatomartinský jarmark a krůtí hody Brniště

Kdy:
Sobota 07.11.2015 od 10:00 hod
Kde:
Ekocentrum Brniště, Brniště
Pořadatel:
Účinkující:
Sdílet:

Podralský nadační fond ZOD, ZOD Brniště a.s. a obec Brniště srdečně zvou na SVATOMARTINSKÝ JARMARK A KRŮTÍ HODY, v sobotu 7. listopadu 2015 v Ekocentru Brniště.
Srdečně zveme všechny Martiny, rodiny s dětmi a milovníky dobrého jídla a vína. Užijte si příjemný sobotní den na řemeslném jarmarku v duchu Svatomartinských slavností.
Místní i přespolní, zavítejte s celou rodinou, je čas veselí a poděkování za sklizeň, čas pro setkání s přáteli i sousedy, hodujte a oslavujte před nadcházejícím adventem a půstem.

V Brništi nás čeká den s bohatým programem pro malé i velké, den plný ochutnávek a gastronomických zážitků, den plný pohádek, tvořivých dílen a příjezdu Martina jako rytíře na bílém koni.
Před Ekocentrem bude od 10 hodin po celý den probíhat jarmark, kde návštěvníci ochutnají regionální dobroty i vína a uvidí ukázku různých tradičních řemesel. Husu u nás sice neochutnáte, ale máme připravenu jinou drůbež a to přímo z chovu našeho zemědělského podniku ZOD Brniště a.s., můžete se těšit na grilované krůtí speciality a prodej krůt.

Osvěžit se můžete nejen dobrým vínem, ale také pivem nebo medovinou. Odpoledne hody oživí a zpříjemní pěkná muzika a v 15 hodin očekáváme i příjezd svatého Martina s družinou, kterého přivítáme lampiony, ať už vyrobenými nebo donesenými.

Na jarmarku zazní středověká hudba a prastaré lidové hudební nástroje jako jsou šalmaje, flétny, dudy, cistry, fiduly v podání hudební skupiny Řemdih. Seskupení Řemdih tvoří čtyři muži, poutníci a hudebníci. Vzniklo v roce 1983 původně jako rocková kapela a prošlo opravdu zajímavým vývojem. Na jarmarku vystoupí odpoledne, od 13 do 15 hodin.

Ekocentrum nabídne program hlavně pro děti, od 10 hodin do 15 hodin, děti mohou v průběhu dne shlédnout tři loutkové pohádky. PNF ZOD připravilo také čtení o slavném Martinovi a tvořivé dílny na motivy svátku svatého Martina, jako je pečení svatomartinských rohlíčků, výroba svatomartinského koně, sněžítek, maňásků a lampiónů. Prohlédnout si můžete i stálou expozici ekocentra. V zahradě ekocentra bude pro děti připravena hra Svatomartinská koleda.

Další informace na: www.ekocentrumbrniste.cz Program ukončí průvod Sv. Martina, který doprovodí v 16 hodin jezdce na koni a jeho družinu od Ekocentra ke kostelu sv. Mikuláše na náměstí Brniště.

Celý program: ZDE

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



36,003112792969