LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

FESTIVAL LÍPA MUSICA / Štefan Margita - operní gala - Česká Lípa

Kdy:
Sobota 20.09.2014 od 19:00 hod
Kde:
Kulturní dům Crystal, Česká Lípa
Pořadatel:
Účinkující:
Sdílet:

Mezinárodní hudební festival Lípa Musica se z původně lokálního, z České Lípy pocházejícího festivalu orientovaného na duchovní hudbu stal po letech významný hudební a společenský svátek, jehož příchod je s každým začínajícím podzimem netrpělivě očekáván.

Za jedenáct let trvání festivalu Lípa Musica se v severočeském regionu uskutečnilo více jak stodvacet koncertů, ve kterých se představili vždy ti nejlepší a nejzajímavější interpreti, jaké mohl svět vážné hudby nabídnout. Diváci festivalu se mohli zúčastnit koncertů, na kterých vystupovala přední jména a soubory české hudební scény.

Festival dovezl na sever Čech operní pěvkyni Dagmar Peckovou, Evu Urbanovou, Českou filharmonii, Pražskou komorní filharmonii, světově uznávaného kytaristu Pavla Steidla a další ikony.

Zároveň festival každým rokem otevírá své scény i atraktivním zahraničním hostům. Jeho dramaturgie před obecenstvo na různých místech regionu uvedla celou řadu umělců z evropských zemí, Ruska a dokonce i z Japonska, odkud doputoval sbor buddhistických mnichů, který zde vystoupil ve společném koncertu se souborem Schola Gregoriana Pragensis.

Slavnostnímu zahájení HUDEBNÍHO FESTIVALU "LÍPA MUSICA" nesluší nic tolik jako opera.

Proto taky zahajovací koncert uvádí operní gala snad nejznámějšího českého operního zpěváka, tenoristy Štefana Margity za doprovodu Filharmonie Hradec Králové.

Výjimečný večer hostí Kulturní dům Crystal v České Lípě, pomyslném hlavním městě festivalu.

Cena vstupenky: 690 | 590 | 490 Kč

Fotogalerie:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



64,552068710327