LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Miloš Ubu aneb Málem králem

Kdy:
Středa 16.04.2014 od 19:00 hod
Kde:
Malé divadlo, Liberec
Pořadatel:
Sdílet:

Nemilostrdný politický kabaret.
Nemilosrdný politický kabaret, který volně navazuje na úspěšný a divácky velmi dobře přijatý kabaret Blonďatá bestie I. a II. projekt politických kabaretů režiséra Tomáše Svobody a novináře Ondřeje Formánka však ve spolupráci s Divadlem pod Palmovkou vstupuje do nové fáze, když si za svůj základ bere slavnou a ve své době skandální hru Alfreda Jarryho Ubu králem a originálně (i zdravě drze) ji adaptuje na naše současné politické a společenské poměry, z nichž by zřejmě bylo i Otci Ubu velmi nevolno.

Postava jménem Ubu má mezi divadelníky i divadelními odborníky vynikající pověst. Považují ho za génia všežravosti, do sebe zahleděného tupce, násilníka, zbabělce, lháře a sprosťáka. Je to groteskní postava, která vrávorá opilá mocí svojí dobou a šlape po osudech, které jí stojí v cestě.

"Touto inscenací jsme chtěli vzdát hold této slavné světové dramatické postavě a zároveň i našemu panu prezidentovi. Mají několik zajímavých společných rysů," říkají autoři inscenace Tomáš Svoboda a Ondřej Formánek.
Vstup: 220,-Kč

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



62,192916870117