LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Naše Jablonecko

Z regionu

Naše Jablonecko Zdroj: Naše Jablonecko |

Jarní novinka z Frýdlantu: na zámku ukáží turistům kastelánské křídlo

19. 4. 2024 | Ačkoliv turisty oblíbené památky zůstávají po staletí zvenku víceméně neměnné, uvnitř tepou čilým ruchem a životem. Na hradě a zámku Frýdlant tak nyní po dvou letech skončila kompletní obměna prohlídkových okruhů - hradu, zámku a nyní kastelánského křídla.

Jirka Zemler oslavil 85!!!

19. 4. 2024 | Já vím, že tomu číslu málokdo uvěří. Já tedy ne! Znám Jirku od doby, kdy jsem jako student jablonecké obchodní akademie (tehdy SEŠ) začal chodit na Střelnici na fotbal pravidelně, to bylo v roce 1960 a davy fandů obléhaly tehdy pískové hřiště a těšily se, co jim předvede kouzelník v bráně Jirka Zemler!

A bude zase skupina o záchranu

19. 4. 2024 | Jablonec v Olomouci dohnala nekázeň, žluté a červené karty oslabují kádr, k tomu ještě marodka ...ach jo.

Řidiči mohou o víkendech nechat vozidla v libereckém parkovacím domě

19. 4. 2024 | Počínaje sobotou 20. dubna 2024 budou řidiči zajíždějící do parkovacího domu v blízkosti sídla Krajského úřadu Libereckého kraje o víkendech a svátcích platit 30 korun na 24 hodin.

Jarní koncerty v bozkovské sokolovně zakončí Brutus

18. 4. 2024 | Jarní sérii koncertů v bozkovské sokolovně zakončí v sobotu 20. dubna od 21 hodin kapela Brutus. Ta je součástí české rockové scény už od roku 1980 a dříve vystupovala i pod názvy Mandragora a Kyklop. Několikrát již zavítala i do Bozkova.

Do centra Liberce přináší kousek exotiky Papilonia – motýlí dům

18. 4. 2024 | Po Karlových Varech, Praze, Brně, Ostravě a dalších místech v Česku jsou exotičtí motýli k vidění i v Liberci. V pátek 5. dubna 2024 zde proběhlo slavnostní otevření unikátní stálé expozice motýlího domu Papilonia.

Projekt Klíšťata ve městě zkoumal výskyt nemocí u parazitů

18. 4. 2024 | Klíšťata nás mohou nakazit klíšťovou encefalitidou a lymeskou boreliózou. Proti první nákaze existuje očkování, proti té druhé nikoliv. Na přítomnost klíšťat je třeba myslet nejen v přírodě, ale také například v městských parcích či lesoparcích s vyšší vegetací, které jsou obklopeny zástavbou a kde probíhá hojný pohyb osob a venčení psů.

Kvalifikace o 1. volejbalovou ligu pokračuje

17. 4. 2024 | Po minulém víkendu, kdy maloskalští volejbalisté bohužel dvakrát nestačili na celek MFF Praha, dorazil v sobotu 13. dubna pod Pantheon tým z dalekého Kojetína. Ten, jakožto vítěz II. ligy moravské skupiny C, se už před začátkem sezony netajil ambicemi postoupit do druhé nejvyšší volejbalové soutěže, a tak se dalo předpokládat, že bude k vidění velmi kvalitní volejbal.

Hudební lahůdku chystají v jabloneckém muzeu

17. 4. 2024 | Historicky poprvé nabídne jablonecké Muzeum skla a bižuterie veřejně přístupný koncert ve skleněné přístavbě. Ve čtvrtek 25. dubna se v ní rozezní zpěv sopranistky Karolíny Cingrošové a kytarové struny Lubomíra Brabce.

Program Kulturního centra Vratislavice 101010 v dubnu

17. 4. 2024 | Přinášíme program Kulturního centra Vratislavice 101010 a Knihovny a spolkového centra IGI Vratislavice na měsíc duben 2024. Nová budova IGI Vratislavice nabízí kromě moderní knihovny také zázemí pro promítání kina, pořádání cestovatelských přednášek a mnoho dalších aktivit.

VIDEO: Zbourali most u Čtveřína

16. 4. 2024 | Silnice D10 byla uzavřena od sobotních 19 hodin ve směru od Prahy od sjezdu ze Svijan na Liberec a opačném směru z Ohrazenic do Svijan, kvůli bourání mostu u Čtveřína. Uzavírka trvala do nedělních 9 hodin.

V Libereckém kraji se loni vytřídilo 1581 tun elektrozařízení

16. 4. 2024 | V Libereckém kraji se v loňském roce v systému zpětného odběru společnosti ASEKOL vytřídilo a následně zpracovalo 1.581 tun elektrozařízení. Vyplývá to z certifikátu environmentálního vyúčtování, který od společnosti obdržel Liberecký kraj. Díky využití druhotných surovin se tak ušetřilo 9.361 MWh elektřiny, 71.811 m3 vody, 794.164 litrů ropy a snížila se produkce skleníkových plynů o 15.670 tun. ...

Oficiál Tříška i loupežník Karaba. Za pohádkou do Lužických hor

16. 4. 2024 | Trampoty, peklo, daně, loupežníci, chamtiví pánové. Ačkoliv je Liberecký kraj druhý nejmenší, má rozhodně co nabídnout. A to nejen turistům, ale i filmařům. Nabízí se proto možnost spojit turistické putování s návštěvou míst, kde se rodily záběry do českých filmů.

Hasiči zasahují u požáru paneláku v Železném Brodě

15. 4. 2024 | Aktualizováno a doplněno! Jednotky z 2. stupně požárního poplachu zasahují v pondělí 15. dubna zhruba od 9.30 v Železném Brodě u požáru v jednom z bytů panelového domu. Hasiči požár velmi rychle lokalizovali, z objektu zachránili pět osob.

Obrazem: Vedoucí FC Pěnčín přehrál pátou Chrastavu

14. 4. 2024 | Ve 20. kole Krajského přeboru Libereckého kraje hostili na umělce v Mozartově ulici v Jablonci fotbalisté TJ Pěnčín tým TJ Chrastava.

Obrazem: V divizním derby zvítězily Velké Hamry

14. 4. 2024 | V sobotu dopoledne hostili v rámci utkání 22. kola Divize C fotbalisté TJ Velké Hamry rivala z Turnova. Po podzimní gólové přestřelce v Turnově se i tentokrát z vítězství radovali Hamrovští.

Ve 20. ročníku Krajský výrobek roku se ucházelo o titul 123 produktů

13. 4. 2024 | Žitný chléb, rakytníková pralinka s levandulí, slivovice ze sudu nebo paštika s brusinkami. I to jsou produkty z regionu, které letos obdrží značku Výrobek roku Libereckého kraje. Hodnotitelská komise soutěže navrhla na udělení této značky, která je zárukou kvality a poctivosti místních výrobců, celkem deset produktů z kraje. Letos vybírala ze 123 výrobků od 35 regionálních výrobců.

Volejbalisté Malé Skály v kvalifikaci vyzvali MFF UK Praha

13. 4. 2024 | Maloskalští volejbalisté se poprvé ve své historii probojovali do kvalifikace o postup do první ligy, kdy se stali účastníky kvalifikační skupiny společně s celky VSK MFF UK Praha a SK Kojetín 2016 B. V sobotu 6. dubna se volejbalisté Malé Skály utkali s pražským celkem, který se z předposledního místa první ligy propadl do baráže, aby hájil svou účast v druhé nejvyšší soutěži i v dalším ročníku. ...

Jarní Krkonoše lákají do muzeí, na adrenalin i za pivem

12. 4. 2024 | Období, kdy se příroda probouzí k životu a horami se rozléhá vůně nového začátku roku - to je jaro. Krkonoše, malebná horská oblast, nacházející se na hranicích České republiky a Polska, láká návštěvníky svou bohatou paletou barev, zvuků i vůní. Od kvetoucích luk a lesů po sněhové zbytky na vrcholcích hor - jaro v Krkonoších nabízí nespočet možností pro turisty, kteří touží po dobrodružství v přírodě. ...

Liberecký kraj při příležitosti Dne učitelů ocenil 22 osobností

12. 4. 2024 | Již podvacáté Liberecký kraj uspořádal slavnostní setkání spojené s oceněním vybraných pedagogických pracovníků ze škol a školských zařízení v regionu. Akce pod záštitou náměstka hejtmana Jiřího Čeřovského se konala 4. dubna v multimediálním sále Krajského úřadu Libereckého kraje.

Zdroj: Naše Jablonecko - https://nasejablonecko.cz
04:13:10 | 20.04.2024



Zpravodajství LiberecDnes.cz

Ředitelství silnic a dálnic začalo stavět další část obchvatu České Lípy

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo stavbu 1,5 kilometru dlouhého úseku přeložky silnice I/9, která bude součástí obchvatu České Lípy v Libereckém kraji. Jde o úsek mezi ulicí Litoměřická a silnicí II/262. Z průtahu městem by měl odvést část ...

Czlam Road v liberecké knihovně naservíruje mezinárodní koktejl slam poetry

Mezinárodní exhibici slam poetry pořádá 26. dubna Krajská vědecká knihova v Liberci. Přinese poeticky performativní a večer slam poetry exhibice s per ...

Policie pátrá po uprchlém vězni, během několika dní stihl ukrást čtyři automobily

BEROUNSKO - Berounští kriminalisté pátrají po 46letém muži, jakožto vězni, který v minulém týdnu opustil nestřežené pracovišti v Libereckém kraji. Nic ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionů korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, nejvyššího vrcholu Jizerských hor. ...



Sobota 20.4.2024
Liberecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes