LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Liberecký kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Liberecký kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Liberecký kraj |

Šperky z Turnova učarovaly i Obamovi. Teď Český granát míří do Japonska

28. 3. 2024 | Jeho barva, rudá jako holubí krev, upoutala pozornost člověka již v době stěhování národů. Obchodní ředitelka Granátu Turnov Petra Pavlištová hovoří o těžbě českého granátu, obřím úspěchu na dni otevřených dveří i unikátní zlaté soupravě.

Soda mezi sklo i pečení na 860 stupňů. Medaile pro MS se tvořily měsíce

28. 3. 2024 | Medaile pro květnový hokejový šampionát už spatřily světlo světa. Jsou z tradičního tuzemského křišťálu, tvarem připomínají puk a tělem zase rozbruslený led. Za jejich podobou stojí designérka Kateřina Handlová, výroby se ujala společnost Kolektiv Ateliers z Nového Boru.

V jablonecké nemocnici hořela kuchyně, hasiči zachránili dva lidi

27. 3. 2024 | V nemocnici v Jablonci nad Nisou hořela dnes kolem poledne kuchyně. Několik desítek lidí se před ohněm evakuovalo, dva hasiči zachránili. Vyhlásili třetí stupeň poplachu. Oheň se podařilo rychle lokalizovat, chodu samotné nemocnice, lůžkové části ani pacientů se událost nedotkla. Škoda přesáhne jeden milion korun.

Naprosto likvidační, zhodnotil soud zbití známého. Muži zpřísnil vězení na 12 let

27. 3. 2024 | Odvolací soud dnes poslal osmačtyřicetiletého Jana Holického za pokus o vraždu na dvanáct let do vězení. Muž loni na jaře na své chalupě v Hejnicích na Liberecku z pomsty zbil o šest let mladšího známého. Pak ho nechal přes 24 hodin ležet zamčeného v bezvědomí uvnitř domu.

Soukalová zrušila účast v charitativní show, nahradí ji šéfkuchař Pohlreich

27. 3. 2024 | Ještě před týdnem se z plakátů zvoucích na charitativní M. K. Show smála někdejší biatlonová hvězda Gabriela Soukalová. Svou účast ale nečekaně zrušila. Jen velkou shodou náhod nakonec ve středu ve Vratislavicích pobaví diváky šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Sestavu hostů doplní výživový poradce Petr Havlíček a podnikatel Jan Drábek.

Kouč Démar už nepovede volejbalisty Liberce, končí i kvarteto cizinců

27. 3. 2024 | Podle papírových předpokladů se měli v těchto dnech volejbalisté liberecké Dukly připravovat na extraligové semifinále, místo toho se v napjaté atmosféře uvnitř klubu řeší odvolání trenéra. Liberečtí totiž v roli favoritů vypadli už ve čtvrtfinále play off s Příbramí nečekaně rychle 0:3 na zápasy, navíc se neprobili v pozici obhájců trofeje ani mezi nejlepší čtyři týmy v Českém poháru. Tedy velký klubový neúspěch. ...

Obávaný park v Jablonci čeká přeměna, do soutěže se přihlásil jediný ateliér

26. 3. 2024 | Jablonecká radnice nechá přeměnit jeden z největších parků ve městě, Tyršovy sady. A už ví, kdo projekt zpracuje. Město na něj podepsalo smlouvu s ateliérem krajinářské architektury Terra Florida. Ten je autorem oceněného návrhu krajinářsko-architektonické soutěže, která proběhla v loňském roce.

Ralsko shání hrobníka, nový hřbitov pojme přes sto padesát nebožtíků

26. 3. 2024 | Dlouhá léta museli obyvatelé Ralska na Českolipsku pohřbívat své blízké v nedaleké Mimoni. Už v příštím roce se ale dočkají vlastního hřbitova. Vedení města oprášilo deset let starý návrh a pustilo se do práce.

Kriminalisté vyšetřují údajné zneužití dětí, podezřelým se jejich rodiny mstí

25. 3. 2024 | Kriminalisté vyšetřují údajné zneužití dvou dětí v Mimoni na Českolipsku. Podle zjištění portálu iDNES.cz figurují v roli podezřelých dva dospělí muži s omezenou svéprávností. Jejich obětmi jsou podle všeho dvě děti – ne starší jedenácti let. Jejich rodiny se prý podezřelým mužům a jejich příbuzným mstí. Policie se snaží situaci ve městě uklidnit.

Syn nechal matku ležet ve výkalech, sousedka zalarmovala policii

25. 3. 2024 | Z nelidských podmínek nevědomky vysvobodila postarší ženu z České Lípy její sousedka. Přes dveře ji totiž slyšela naříkat, a tak z opatrnosti zavolala policii. Strážníci spolu se záchranáři pak ženu našli ležet na zemi ve výkalech, zatímco její syn, s nímž bydlí, postával opodál.

Umělá inteligence s návštěvníky vtipkuje, složí jim báseň i odpoví na otázky

25. 3. 2024 | Jmenuje se Holly jako chytrý počítač ze seriálu Červený trpaslík a umí skládat básničky, vyprávět vtipy nebo zodpovídat otázky. To vše díky umělé inteligenci. Právě té je věnována nová expozice libereckého science centra iQlandie.

Rychlovský do NHL? V sezoně ho sledovaly desítky skautů, ví kouč Pešán

25. 3. 2024 | Ve dvaadvaceti letech se stal králem extraligových střelců. Celou sezonu se na něj jezdili dívat skauti ze zahraničí. Útočník Jakub Rychlovský je na hokejovém trhu horkým zbožím a bylo by velkým překvapením, kdyby zůstal v Liberci, který ho pro velký hokej objevil.

Česká Lípa bude s obyvateli řešit, jak se má město dále rozvíjet

24. 3. 2024 | Nejdůležitější dokument, který určí, kam bude město směřovat v následujících deseti letech, připravuje Česká Lípa. Rozjely se přípravy na novém Strategickém plánu rozvoje města na roky 2025–2034. Město chce 18. dubna od 16 hodin v KD Crystal uspořádat veřejné setkání, kde se zeptá na názor obyvatel.

Pomohl k první medaili po válce, lyžoval s králem. Trenérská legenda slaví 85 let

23. 3. 2024 | Patří k velkým postavám českého sportu. Pod jeho vedením získal Stanislav Henych před 50 lety pro Československo první mužskou poválečnou medaili v běhu na lyžích. Trenér Jaroslav Honců právě dnes slaví 85. narozeniny.

Překvapení na silnici, cestáři opravili výmoly ještě před nahlášením

23. 3. 2024 | Před dvěma týdny přinesla redakce MF DNES přehled deseti silnic v Libereckém kraji, které jsou po zimě v nejhorším stavu. Nyní má projekt své pokračování, redaktoři otestovali cestáře, aby ukázali, jak rychle dokážou opravit nahlášené výtluky.

Všichni se snaží šetřit, pro nás je to cesta do pekla, říkají malovýrobci

22. 3. 2024 | Ruční a bio výrobou mohou jen těžko konkurovat cenám v supermarketech. Kromě prodeje na svých farmách někteří malovýrobci z kraje zkoušejí e-shop či pojízdnou prodejnu. Stále se jim však nedaří své potraviny přiblížit zákazníkům. Odbyt domácích sýrů a medu nezvýšila ani loňská výhra v tradiční soutěži Výrobek roku Libereckého kraje. Nyní výrobci hledají nové cesty, jak dodavatelský řetězec zkrátit. ...

Výtvarné umění i design. Cozy studio startuje výstavou děl Milana Knížáka

22. 3. 2024 | V Liberci oficiálně odstartovala činnost nová umělecká platforma cozy studio. Snoubí výtvarné umění s interiérovým designem a nebrání se výletům i do jiných sfér kultury. Dnes večer pořádá vernisáž výstavy Milana Knížáka nazvané OBJEKT – BUCH.

Asi to byl můj poslední zápas za Liberec, připustil hokejista Birner po vyřazení

22. 3. 2024 | Velkou část sezony odehrál s bolavým kolenem, v play off však znovu ožil. Po čtvrtfinálovém vyřazení se Spartou byl liberecký hokejový útočník Michal Birner plný emocí. I proto, že to byl zřejmě jeho poslední zápas v libereckém dresu.

Bazén v Liberci na dva roky zavírá, plavci marně hledají náhradu

21. 3. 2024 | Plavecký bazén odpočítává poslední dny do chvíle, než se koncem března na více než dva roky téměř přesně po 39 letech kompletně uzavře veřejnosti. Otázka je, kam se všichni plavci přesunou.

Spory dědiček ohrožují oblíbenou samoobsluhu, zaměstnanci se bojí o výplaty

21. 3. 2024 | Budoucnost prodejny potravin Kendik v libereckém paláci Dunaj je nejistá. Dlouhodobé rodinné spory dědiček po zesnulém podnikateli Alexandru Kendikovi nyní zřejmě vyvrcholí uzavřením známého obchodu v centru města.



Zpravodajství LiberecDnes.cz

Více než tisícovka seniorů přišla o celoživotní úspory, policie stíhá 13 lidí

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání 13 fyzických osob v souvislosti s činností skupiny 18 navzájem spolupracujících společností ...

Podzemí vydá poklady na Velký pátek. 14 jeskyní začne sezónu s předstihem

Zpřístupněné jeskyně České republiky letos zahájí jarní sezónu dříve. Pět jeskyní Moravského krasu (Balcarka, Kateřinská, Punkevní, Sloupsko-šošůvské ...

Čelní střet osobního vozidla s kamionem u Hrádku nad Nisou si vyžádal dvě zranění

Dnes, v půl šesté ráno, přijal operační důstojník oznámení z tísňové linky 112 o dopravní nehodě na silnici I. třídy č. 35 poblíž Hrádku nad Nisou. Na ...

V Liberci 84letý senior přehlédl zákaz vjezdu a s vozidlem skončil ve výkopu

V sobotu v podvečer krátce před půl sedmou hodinou se stala dopravní nehoda v Liberci v ulici Americká. Řidič s vozidlem Škoda Fabia v této ulici nere ...

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na o ...



Čtvrtek 28.3.2024
Liberecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes