LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Fresh Festival v Liberci nabídne minibylinky, ovocný talíř i koláč dvojctihodný

31.05.2022
Další ročník festivalu pro gurmány je tu. V pátek 3. června a v sobotu 4. června se uskuteční v libereckém parku Budyšínská. Liberecký kraj je jeho významným partnerem již popáté. Záštitu nad akcí převzali hejtman Martin Půta a Václav Židek, člen rady kraje pro resort životního prostředí a zemědělství.
Foto: kolackarna.eu
Navštíví-li zájemci tuto akci, mohou se zastavit u stánků výrobců, kteří nesou ocenění Výrobek roku Libereckého kraje, případně jsou součástí projektu Liberecký kraj sobě.

Právě v jedné ze zón festivalu se bude platforma na podporu regionálních výrobců, řemeslníků a lokální ekonomiky, Liberecký kraj sobě, prezentovat. Nabídne cesty za kulinářskými zážitky a nebude chybět ani workshop se Zašíwárnou (www.zasiwarna.cz) pro děti i dospělé. Zájemci si mohou vyrobit speciální ubrousek, a to třeba na svačinu.

Výčet účastníků v rámci projektu Liberecký kraj sobě:

Koláčkárna U Salvátora - je sociálním podnikem z Jablonného v Podještědí a nabídne koláče dvojctihodné, mrkvánky a ořechové rohlíčky.

MASS.NA - Řeznictví, továrna na požitky z Českého Dubu. Řeznické řemeslo provozují s podporou regionálních farmářů. Mezi jejich speciality patří sušené maso podle vlastní receptury.

Marmelády z Ráje - rodinná manufaktura ze Českého ráje. Pravidelně boduje na domácích i velkých zahraničních soutěžích, jako je mistrovství světa ve vaření marmelád "Dalemain Marmalade Awards" nebo soutěž o nejlepší jídla světa "Great Taste Awards".

BeeHydro - minibylinky neboli microgreens vyrůstají v Liberci na hydroponické městské farmě, pěstitelé nepoužívají žádné pesticidy a chemikálie pro ošetření rostlin.

Pivovar Volt - na vzniku a chodu pivovaru v Jablonci nad Nisou se podílí skupina lidí, která navazuje na historii jabloneckého vaření piva. V roce 2021 se stali nejlepším minipivovarem roku.

Sdružení TULIPAN - provozuje chráněné dílny, kde jsou zaměstnáni pouze lidé se zdravotním znevýhodněním. V keramické dílně vyrábějí dekorační i užitkovou keramiku a vyrábí i celé sady podle návrhů. Na festival připraví ovocné misky.

Sichrovka - Sichrovka je čaj, džem nebo sirup z trouby rodinné firmy v Liberci. Nabízí různé kombinace chutí - hřejivé, kořeněné čiosvěžující.

Výrobce z regionu je možné navštívit v pátek od 14.00 do 20.00 a v sobotu od 10.00 do 20.00.

Zdroj: Liberecký kraj
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Ředitelství silnic a dálnic začalo stavět další část obchvatu České Lípy

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo stavbu 1,5 kilometru dlouhého úseku přeložky silnice I/9, která bude součástí obchvatu České Lípy v Libereckém kraji. Jde o úsek mezi ulicí Litoměřická a silnicí II/262. Z průtahu městem by měl odvést část ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionů korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, nejvyššího vrcholu Jizerských hor. ...

Hračka Jeepu na baterie představuje vážné riziko, zjistila inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko pro životní prostředí. Jde o výrobek Hračka ...

AČR: Skutečná radioaktivita a nepřátelská léčka. Na Liberecku proběhl neobvyklý výcvik chemiků

Na současné hrozby a operace po aktivaci článku 5 Washingtonské smlouvy se zaměřilo nedávné cvičení libereckých chemiků. Za účasti více než stovky voj ...





Sobota 20.4.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes