LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Veletrh cestovního ruchu Euroregion Tour znovu v Jablonci!

28.03.2022
Na 1. a 2. dubna chystá Kultura Jablonec, p. o., veletrh cestovního ruchu Euroregion Tour 2022. Naposledy se konal v roce 2020. Letos organizátoři sázejí hlavně na doprovodný program.
Foto: mestojablonec.cz
"Po nucené covidové pauze bychom rádi opět představili krásu svých destinací, služby i speciální nabídky pro rok 2022. Mottem letošního veletrhu je Má vlast - země luk, stromů, vod a hor, spojující historii s přítomností. Téma ve světle současných událostí silné a naléhavě," říká za organizátory Petr Vobořil, ředitel p. o. Kultura Jablonec.

Hlavními vystavovateli jsou především vystavovatelé z libereckého regionu, ale přijíždějí sem také z jiných krajů a blízkého příhraničí, aby nalákali místní k návštěvě. Účast přislíbily např. Přírodní park Žitavské hory, Plzeňský kraj, Krkonoše, Máchův kraj, Asociace kempů České republiky, Jizerská oblast tmavé oblohy, Křišťálové údolí, IQlandia, partnerská města Jablonce nad Nisou a další.

Oproti minulým ročníkům letos návštěvníci budou platit vstupné. "Chtěli bychom veletrh udělat atraktivnější především pro ty, kteří mají o akci opravdu zájem. Posílili jsme proto doprovodný program, kde vystoupí písničkáři Michal Horák a Voxel, kapely Sestrogen nebo Ladybirds, proběhnou přednášky na cestovatelská a podobná témata, v kině se bude promítat dokument Jizerské hory a také nabídneme různé workshopy. To vše bude v ceně vstupenky, kterou je možné využít po celou dobu konání," vysvětluje Petr Vobořil.

Dospělí zaplatí 100 Kč, studenti či senioři nad 60 let polovinu, děti 6-15 let pouze 20 Kč. Školy mají v pátek zvýhodněné vstupné 20 Kč.

Doprovodné výstavy


Veletrh doprovází výstava Viléma Heckela Má vlast, která je dvouhlasou expozicí, v níž jsou jedním hlasem Heckelovy fotografie a druhým verše českých básníků.

Současně s veletrhem Euroregion Tour se bude konat prodejní Výstava regionálních produktů. "Zúčastní se jí více než 50 výrobců z České republiky, Polska i německého příhraničí. Výstava nabídne ukázky řemesel a také dílny: broušení kamenů, drátování, výrobu vlastního šperku nebo třeba zdobení perníčků a pletení z proutí. K dispozici bude i sklářská dílna a pískovačka," láká k návštěvě výstavy ředitelka jablonecké OHK Iva Linderová a dodává: "Těšit se můžete na bohatou nabídku dobrot od horalských sýrů a uzenin přes smržovské svatební koláčky, za studena macerované podkrkonošské sirupy, lahodnou kávu z liberecké pražírny, farmářský lněný chléb z Dolního Slezska, podještědské perníčky, med z Jizerských hor atd. Nebudou chybět ani originální výrobky ze dřeva, keramiky, skla, drátu, vosku, oceli, plátna, polodrahokamů, papíru nebo proutí. Výstava je prodejní, udělejte si před Velikonocemi radost originálními produkty a nechte se inspirovat k výletu za zážitkem a poznáním do dílen jednotlivých vystavovatelů."

Veletrh Euroregion Tour 2022 se koná za finanční podpory Libereckého kraje a statutárního města Jablonec nad Nisou ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou, statutárním městem Liberec a Turistickým regionem Jizerské hory.

Výstavu regionálních produktů pořádá OHK v Jablonci nad Nisou v rámci projektu Výrobci v česko-polském příhraničí, incomingové lákadlo CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_012/0002773, který je realizován z Programu Přeshraniční spolupráce Interreg V-A Česká republika-Polsko.

Zdroj: Město Jablonec nad Nisou
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčba hemofilie patří k těm nejnákladnějším, VZP za ni v loňském roce zaplatila rekordních 989 milionů ...

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionů korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, nejvyššího vrcholu Jizerských hor. ...

Hračka Jeepu na baterie představuje vážné riziko, zjistila inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko pro životní prostředí. Jde o výrobek Hračka ...

AČR: Skutečná radioaktivita a nepřátelská léčka. Na Liberecku proběhl neobvyklý výcvik chemiků

Na současné hrozby a operace po aktivaci článku 5 Washingtonské smlouvy se zaměřilo nedávné cvičení libereckých chemiků. Za účasti více než stovky voj ...

Na Jilemnicku vzniklo první společenství 21 obcí v Česku

Liberecký kraj se stal průkopníkem v oblasti meziobecní spolupráce, když se stal prvním krajem v České republice, kde bylo založeno společenství obcí. ...





Čtvrtek 18.4.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes