LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Magnetické tabule poslouží doma i v práci

12.12.2021
Na co se hodí magnetická tabule? Ve škole na výuku, v konferenční místnosti k prezentaci plánů, grafů, v kanceláři na evidenci zakázek, objednávek. Doma ji využijete pro vytvoření vzpomínkového místa pro fotografie, magnetky. Dětem se hodí na umístění sbírek karet, rozvrhů hodin, obrázků. Vytvořte si magnetickou nástěnku během pár chvil z nalepovací kovové fólie. Zjistěte v článku, jak na to.
Foto: unimagnet.cz
V obchodech seženete magnetickou tabuli vyrobenou z lakovaného plechu. Většinou se na stěnu zavěšuje na předem připravené háčky ve hmoždinkách. Jde to ale i snadněji. K dispozici jsou dnes magnetické tabule samolepicí, a to v různých rozměrech, provedeních i barvách. Kterou vybrat a jak nástěnku na stěnu umístit?

Samolepicí pokovená fólie pro magnety


Magnetická nástěnka magnetickou vlastně není. Správně by se měla nazývat feromagnetická. Pokud magnetickou tabuli přiblížíte k oceli nebo železu, nepřicvakne se k nim, takže není ve skutečnosti magnetická. Ale magnety na ní drží dobře, protože je vyrobená z ocelového plechu.

Z podobného materiálu je vyrobená i samolepicí magnetická tabule. Základ tvoří kovová fólie, na níž je samolepicí vrstva. Po odstranění ochranné fólie ji můžete přilepit na stěnu nebo jinou rovnou a předem očištěnou plochu.

Doporučujeme si nejprve naměřit, kam nástěnku přilepíte, například krejčovským nebo vysunovacím metrem od země, aby pak byla nástěnka nalepená rovně.

Různé druhy magnetické tabule na rovné i nerovné stěny, pro fixy i křídy


Podle toho, kam budete nástěnku nalepovat a jak ji používat, si můžete vybrat odpovídající typ. Na výběr je:

1) Bílá samolepicí magnetická tabule pro magnety a popisování fixy
Základním typem je bílá samolepicí magnetická popisovací tabule. Dobře na ní drží neodymové magnety, magnetické figurky nebo i kancelářské magnetky. Vybrat si můžete pokovenou samolepicí fólii o rozměru 100 × 62 cm nebo větší 120 × 90 centimetrů. Je zároveň popisovatelná fixy na whiteboardy a magnetické tabule.

2) Bílá samolepicí magnetická tabule s pěnovým lepidlem na nerovné stěny
Pokud doma nemáte stěnu úplně rovnou, sáhněte po bílé samolepicí magnetické tabuli s pěnovým lepidlem o rozměru 100 × 60 cm. I ta je kovová a magnety na ní dobře drží, rovněž se na ni dá psát fixy. Navíc ale obsahuje pěnové lepidlo, které jemné nerovnosti na stěně vyrovná.

3) Černá samolepicí magnetická tabule pro magnety a malování křídami
Jestliže raději na tabuli píšete nebo malujete křídami, pak se vám bude líbit tato novinka - černá samolepicí magnetická tabule pro křídy, o rozměru 100 × 60 cm. Vypadá podobně jako černá školní tabule a můžete na ni malovat křídami. I na této kovové fólii magnety dobře drží, navíc má pěnové lepidlo pro vyrovnání jemných nerovností na stěně.

4) Mini magnetická tabulka - pokovená samolepicí páska
Hledáte-li něco miniaturního, hlavně pro přicvaknutí malých drobností, třeba v koupelně, pracovně, pak se vám možná bude líbit pokovená samolepicí páska. Magnety na ní dobře drží a můžete si ji na potřebnou délku nastříhat nůžkami.

Co na magnetickou nástěnku přicvaknout?


Magnetická pokovená nástěnka je dobrým pomocníkem v dětském pokoji, pracovně, kanceláři, v dílně, ve studovně, učebně. Pomocí neodymových a kancelářských magnetů k ní během okamžiku připevníte návody, postupy, prezentace, fotografie, pohlednice, obrázky, ale také postupy zakázek, objednávky.

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Magazín

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na odcizení našich dat a nabízí útočníkům řadu špionážních funkcí - kromě zaznamenávání stisků kláves, ...

Na co si dát pozor při instalaci fotovoltaických elektráren?

Nejen výkon a úspory, ale také požární bezpečnost by měli řešit všichni majitelé nemovitostí, kteří se rozhodnou na střechy instalovat fotovoltaické e ...

Rok 2024 bude v Česku Rokem motýlů

Český svaz ochránců přírody (ČSOP) vyhlašuje rok 2024 Rokem motýlů. Během roku budou po celé České republice probíhat zajímavé aktivity, díky kterým s ...

Nejoblíbenější loterií v Česku je stále Sportka a Eurojackpot. Milionové výhry si od Sazky odneslo vloni 382 lidí

Sazka v uplynulém roce opět pomáhala plnit sny. Ze sázejících v loteriích a losech vzešlo 382 milionářů, nejvyšší výhru v Eurojackpotu ve výši 234 900 ...

Zájem Čechů o koupací dovolené během zimních měsíců roste

V posledních letech jsme svědky rostoucího zájmu Čechů a Slováků o koupací dovolené během zimních měsíců. Podle aktuálních statistik serveru s nejširš ...





Středa 24.4.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes