LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Plazmalifting nabízí omlazení pokožky vlastní krevní plazmou

26.04.2021
Možná vás šokuji, ale stárnout začínáme již v 25 až 30 letech. Proces se pak u žen zrychluje po menopauze kvůli hormonálním změnám. K rychlejšímu stárnutí napomáhá nezdravý životní styl, kam patří kouření, pití alkoholu, opalování, nedostatečná výživa (spojená s konzumací sladkostí, slaných věcí, či třeba způsobená poruchami příjmu potravy). Nezestárneme samozřejmě ze dne na dne, ale proces jako takový započne. Na naší straně stojí volba, kdy začít pleti pomáhat nevyhnutelný proces stárnutí zpomalovat a jaké prostředky k tomu využít.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com

Jak vlastně proces našeho stárnutí vypadá?


Naše tělo stárne vnitřně i zevně. Vnitřní stárnutí je zejména biologickým stárnutím, které máme zakotveno v genech. Je fyziologickou podstatou života a mohou jej urychlovat různá onemocnění. Zevní stárnutí a zejména jeho rychlost ovlivňujeme svým životním stylem. Záleží, v jakém prostředí žijeme, jestli kouříme či nikoliv, negativně se projevuje pobyt na slunci i stres. Když vynecháme šedivění vlasů, tak se stárnutí opticky projeví především na kůži. Pociťovat můžeme nepříjemnou suchost a napětí na povrchu kůže. Pokožka přestává být pevnou, ochabuje, po stlačení se nevrací do původního stavu. Ztratí jas, naopak se objeví pigmentové skvrny. No a samozřejmě nesmíme zapomenout na vrásky.

Moderní dermatologie a plastická medicína však dnes umí nabídnout celou řadu řešení, jak zpomalit stárnutí pleti. Oblíbené jsou zejména ty miniinvazivní. Mají jasně rozpoznatelný účinek, přitom však neznamenají invazivní nevratný zásah do našeho vzhledu. Jedním z oblíbených omlazujících miniinvazivních zákroků je plazmaterapie, nazývaná též plazmaliftig. Metoda využívá regenerační a omlazující účinky krevní plazmy. Plazma se odseparuje přímo z krve konkrétního klienta. Takže do těla dostáváme opět zpátky pouze vlastní látky. Samotný odběr krve pro získání plazmy není nijak náročný a jde o zákrok srovnatelný s běžným vyšetřením krve. Plazmaterapie je tedy zcela bezpečný zákrok, přitom je cestou k udržení krásné mladistvé pleti bez vrásek.

Jak a kde umí plazmalifting omladit?


Každá pleť si podobný zákrok žádá v jiném věku. Hodí se především k aplikaci v oblasti obličeje, včetně míst kolem očí, na krk, dekolt, ale rovněž na hřbety rukou. Pomáhá tedy omladit nejexponovanější místa, na kterých se stárnutí projevuje nejrychleji. Pleť je díky plazmaterapii omlazená. Zjemní se drobné vrásky, či se dokonce odstraní. Dosáhne se hloubkové hydratace, pleť se vyživí a podpoří se její přirozená obranyschopnost. Vzhled po aplikaci se projasní a oživí. Současně se nastartuje přirozený regenerační proces.

TIP: Plazmaterapie RegenPlazma (PRP) ve SKIN CARE Liberec


Tato švýcarská metoda pracuje s plazmou bohatou na trombocyty, tedy bohaté růstové faktory obsažené v krevních destičkách. Po odstředění se v krevní plazmě zachová až 80 % trombocytů. Proto je metoda výrazně účinnější než klasická plazmaterapie.

Oblíbené je též ošetření Cellular Matrix, které plazmaterapii PRP kombinuje s aplikací kyseliny hyaluronové. Díky tomu dochází k hloubkové hydrataci a výživě pokožky, současně se obnoví přirozená tvorba elastinu a kolagenu.

Jedna aplikace nestačí


Zákrok trvající půl hodiny až hodinu se provádí ambulantně s využitím znecitlivujícího krému, nebo s podporou rajského plynu. Ošetření formou plazmaliftingu se pro dlouhodobější efekt musí opakovat 2× až 3×. První opakování by mělo být po čtyřech týdnech, druhé po dalších dvou měsících. Optimální je pak ošetření zapakovat jednou ročně.

Možných je i více zákroků v jednom


Nemáte čas na opakované zákroky a byla vám doporučena kombinace omlazovacích terapií? Plazmalifting lze kombinovat s dalšími zákroky pro vyhlazení vrásek i s aplikací výplní. Zákrok je bezpečný i pro alergiky. Neprovádí se pouze v těhotenství, u lidí s onkologickým onemocněním a u pacientů trpících hemoblastózou, trombocytopatií či trombocytopénií.

Plazmaterapie je velice přínosnou po laserovém resurfasingu. Má schopnost nastartovat a urychlit regeneraci kůže. Na pokožku se však v tomto případě plazma aplikuje formou obkladů. Podobně se dá využít i při hojení popálenin.

Zdroj informací: SKIN CARE Liberec, https://www.skincareliberec.cz

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na odcizení našich dat a nabízí útočníkům řadu špionážních funkcí - kromě zaznamenávání stisků kláves, ...

Na co si dát pozor při instalaci fotovoltaických elektráren?

Nejen výkon a úspory, ale také požární bezpečnost by měli řešit všichni majitelé nemovitostí, kteří se rozhodnou na střechy instalovat fotovoltaické e ...

Rok 2024 bude v Česku Rokem motýlů

Český svaz ochránců přírody (ČSOP) vyhlašuje rok 2024 Rokem motýlů. Během roku budou po celé České republice probíhat zajímavé aktivity, díky kterým s ...

Nejoblíbenější loterií v Česku je stále Sportka a Eurojackpot. Milionové výhry si od Sazky odneslo vloni 382 lidí

Sazka v uplynulém roce opět pomáhala plnit sny. Ze sázejících v loteriích a losech vzešlo 382 milionářů, nejvyšší výhru v Eurojackpotu ve výši 234 900 ...

Zájem Čechů o koupací dovolené během zimních měsíců roste

V posledních letech jsme svědky rostoucího zájmu Čechů a Slováků o koupací dovolené během zimních měsíců. Podle aktuálních statistik serveru s nejširš ...





Pátek 19.4.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes