LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

Divadlo F. X. Šaldy v Liberci hraje, tančí a zpívá online

28.04.2020
Divadlo F. X. Šaldy vás tento týden zve na bohatý "online" program. Díky nařízení Vlády ČR jde zatím o jedinou možnost, jak s vámi diváky zůstat v kontaktu. V druhé polovině května, pokud to okolnosti dovolí, divadlo plánuje zpřístupnit veřejnosti natáčení i přímé přenosy z Malého divadla. Své divadlo však můžete podpořit nákupem DOBROVOLNÉ VSTUPENKY dle vašeho výběru.
Foto: saldovo-divadlo.cz
"Díky vám hrajeme, tančíme a zpíváme! Děkujeme, že si na naše online akce kupujete vstupenky a dobrovolně přispíváte. K dnešnímu dni si dobrovolnou vstupenku zakoupilo již více než 100 lidí. Jakékoliv podpory si upřímně vážíme", uvedla Jarmila Levko Pešlová, ředitelka DFXŠ.

Přímé přenosy a všechny reprízy programu DIVADLO ONLINE je možné sledovat na YouTube kanálu a Facebook profilu DFXŠ, ale i nově na webové platformě www.saldovo-divadlo.cz.

"Díky této webové platformě tak zůstaneme s diváky v živé interakci a umožníme všem, kteří nejsou, nebo nechtějí být jen na sociálních sítích, vidět příspěvky na jednom místě", doplnila Michaela Pompová, vedoucí marketingu DFXŠ.

DÍKY VÁM, že s námi usínáte u pořadu "DOBROU! ČTENÍ PRO DOSPĚLÉ", který si můžete poslechnout i zpětně, pokud skutečně usnete. Večerníčky naladíte tento týden od pondělí do středy vždy ve 22:30 přímo na našem Facebook profilu nebo webové platformě. Příběhy čtou Tomáš Holý a Martin Polách.

VE STŘEDU 29. 4. vás DFXŠ zve k oslavě MEZINÁRODNÍHO DNE TANCE 2020! Liberecký balet je součástí programu, který bude vysílán v živém přenosu z Malého divadla, a to v 18:50 hodin.

Radost z tance trvá i v nelehké době!
Baletní soubor Divadla F. X. Šaldy v Liberci v čele s šéfem Marikou Mikanovou se i přes nepřízeň současné situace s radostí připojuje k oslavám Mezinárodního dne tance. Připravuje se významná událost, která má za cíl propojovat umělce s diváky a oslavovat tanec jako univerzální formu vyjádření. Tanec se stává jazykem, kterým hovoří všichni bez ohledu na jazykové, politické, kulturní, etnické či jiné odlišnosti. Liberecký balet je součástí programu, který bude vysílán on-line. První ukázkou z repertoáru baletního souboru Divadla F. X. Šaldy v Liberci je dámský duet Klárky (Annabel Pearce) a Beatrice (Rie Morita) z taneční jazzové komedie Sluha dvou pánů. Druhou ochutnávkou libereckého baletu bude choreografie Torn, kterou šéf souboru Marika Mikanová vytvořila speciálně pro tuto příležitost. "Torn", neboli roztrhaný, či rozervaný, bude ve středu večer Alexey Yurakov, tanečník a zároveň baletní mistr libereckého souboru, a japonský tanečník Yuta Homma.

VE ČTVRTEK 30. 4. bude přímo z Divadla F. X. Šaldy streamován online BENEFIČNÍ KONCERT prostřednictvím televize TV rtm+ Liberecko na FB stránce Lípa Musica - Mezinárodní hudební festival a dalších kanálech včetně MALL.TV v rámci projektu #kulturažije. Vystoupí houslový virtuos Josef Špaček za doprovodu klavíristy Miroslava Sekery.

Pátý díl online divadelního seriálu OPERACE ARCHA, bláznivé komedie z karantény o tajné misi a záchraně lidstva v Liberci uvidíte v přímém přenosu tentokrát také již ve čtvrtek 30. 4. od 19:00.

V PÁTEK 1. 5. v 19:00 vás svátečně naladí premiéra příběhu VEČÍREK OPERNÍ KARANTÉNY. Jedná se o komponovaný příběh operních árií a duetů, který prolíná minulost, současnost i budoucnost.
Autor: Michaela Pompová
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Krkonoše lákají na jaře do muzeí, na adrenalin i za pivem

Období, kdy se příroda probouzí k životu a horami se rozléhá vůně nového začátku roku - to je jaro. Krkonoše, malebná horská oblast, nacházející se na hranicích České republiky a Polska, láká návštěvníky svou bohatou paletou barev, zvuků i vůní. Od ...

V Naivním divadle Liberec si čeští a slovenští loutkáři připomenou Světový den loutkového divadla

Kromě jarní rovnodennosti se březen nese také ve znamení oslav Světového dne loutkového divadla, který připadá na čtvrtek 21. března. Tento významný s ...

Český rozhlas vyrazí za posluchači s unikátní show Aleše Cibulky

Nová zábavná show Aleše Cibulky Rozhlas jede za vámi se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc se zastaví v jiném městě naší země a nabí ...

Skanzen Dlaskův statek v Dolánkách oslaví o víkendu masopust, nebudou chybět ani zabijačkové pochoutky

Čas hodování a nespoutané zábavy - to je masopust. Celé masopustní období od Tří králů až do Popeleční středy se pojí s různými oslavami, zabijačkami, ...

Liberecká aréna bude v únoru hostit ženskou hokejovou elitu

Liberecká Home Credit Arena bude hostit od 7. do 11. února 2024 historicky první turnaj ženské verze Euro Hockey Tour na českém území. Pod Ještědem se ...





Čtvrtek 18.4.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes