LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

FESTIVAL BENÁTSKÁ 2015 - Liberec

Kdy:
Čtvrtek 23.07.2015 od 17:00 hod až 26.07.2015
Kde:
areál Vesec, Liberec
Pořadatel:
Sdílet:

Již 23. ročníku festivalu Benátská noc ve dnech 23. - 26. 7. 2015 přinese kromě vystoupení hudebních hvězd i doprovodný program, ze kterého si vybere každý návštěvník festivalu.
Legendární metalová kapela "Helloween" bude jedním z headlinerů festivalu Benátská!, jehož třiadvacátý ročník se letos od 23. do 26. července odehraje ve sportovním areálu v libereckém Vesci.
Pětice muzikantů kolem zpěváka Andiho Derise, která v roce 2013 vyprodala v Česku bez problémů dvě haly, dorazí tentokrát s novým programem postaveným na aktuálním albu, které má vyjít v květnu.

Festival, jenž minulý měsíc zveřejnil první jména české domácí špičky včetně "Chinaski, Mekyho Žbirky nebo Stromboli", nově přidává další populární interprety jako jsou "David Koller, Aneta Langerová, Michal Hrůza, Vladimír Mišík, Václav Neckář" nebo ojedinělé vystoupení slovenské zpěvačky "Kataríny Knechtové" s kapelou z žánru world music "Cigánski Diabli".

Koncert zahraniční legendy plánují pořadatelé na sobotu. Pro rockovější část fanoušků festivalový tým navíc připravuje nový projekt nazvaný "Metalová čtyřka". Pod jeho hlavičkou v pátek na Benátské! vystoupí čtyři nejzásadnější české metalové kapely - "Citron, Arakain, Miloš Dodo Doležal a Láďa Křížek s Vitacitem".
"Domníváme se, že podobnou kombinaci rockoví příznivci na jednom místě nikde jinde nenajdou," doplňuje Mikez.

Dalšími lákadly Benátské! jsou podle něj i nově potvrzená jména české domácí špičky. Na festival dorazí například "Michal Hrůza", jehož loňské vystoupení zrušilo napadení v Ostravě, "David Koller, Janek Ledecký, Kamil Střihavka, Lenny, Wohnout, Xindl X, Doctor PP, Blue Effect" nebo ze Slovenska "No Name, Desmod či Polemic".

Další překvapení mají pořadatelé ještě v záloze, včetně čtvrtečního Večírku pro nedočkavé, který bývá každý rok zaměřený tematicky.

Celý program festivalu: ZDE!

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



61,424970626831