LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

David Seidler / KRÁLOVA ŘEČ

Kdy:
Pátek 04.04.2014 od 19:00 hod
Kde:
Šaldovo Divadlo , Liberec
Pořadatel:
Sdílet:

David Seidler, americko australský scénárista (mj. Král a já), před mnoha lety zpracoval tajné deníky krále Jiřího VI. Král v nich psal o svých logopedických problémech v době, kdy se nečekaně stal králem a Anglie spolu s celou Evropou se stala cílem agrese nacistického Německa.
Královna-matka, manželka Jiřího VI. a matka současné královny Alžběty II., uveřejnění deníků v jakékoliv podobě nedovolila. K uvedení jejich přepracování do podoby divadelní hry mohlo tak dojít až po její smrti.
Příběh ovšem proslavil Oskarový stejnojmenný film z roku 2012. Nicméně hra, jež mu je předlohou, je ostřejší v polohách vážných i v humoru a více akcentuje historické souvislosti léčby královy poruchy řeči.
Po smrti otce, anglického krále Jiřího V. a skandální abdikaci krále Eduarda VIII., je princ Bertie nečekaně korunovaný králem Jiřím VI. Země stojí na prahu 2. světové války a zoufale potřebuje silného, nekoktajícího vůdce. Proto králova žena Alžběta (královna - matka) domluví svému muži setkání s excentrickým terapeutem řeči, Australanem Lionelem Loguem .
Po tuhém začátku se tito dva ponoří do neobvyklého způsobu léčby a časem mezi nimi vznikne nenarušitelné pouto.
Vstup: Od 60,- do 250,-Kč

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



32,248973846436