LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Týden vědy a techniky 2017 - Liberec

Kdy:
Pondělí 06.11.2017 až 12.11.2017
Kde:
Různá místa, Liberec
Pořadatel:
Sdílet:

Týden vědy a techniky Akademie věd ČR je největší vědecký festival v České republice. Letošní, sedmnáctý ročník se uskuteční od 6. do 12. listopadu 2017.
Připraveno je na 500 akcí po celé republice včetně přednášek, výstav, dnů otevřených dveří, dokumentárních filmů, workshopů a mnoho dalšího. Bohatý program bude přichystán i v Libereckém kraji.
V Krajské knihovně v Liberci se již v pondělí 6. 11. bude konat přednáška na téma geofyziky a její role v průzkumu a využívání geotermální energie. Ve čtvrtek 9. 11. především studentům doporučujeme přednášku o termojaderné fúzi.
Za nevšedními zážitky se budete moci vypravit do liberecké iQLANDIE. Ve středu 8. 11. se návštěvníci při přednášce významného vědce prof. Václava Hořejšího dozvědí více na téma Molekuly života a Věda a náboženství. V pátek 10. 11. budou moci absolvovat komentovanou prohlídku science centra a v sobotu 11. 11. se právě sem mohou vydat za tajemstvím nanotechnologií.
Během dnů otevřených dveří můžete také nahlédnout pod pokličku vědecké práce v Ústavu fyziky plazmatu AV ČR v Turnově či v Observatoři a telemetrické stanici Panská Ves, kterou provozuje Ústav fyziky atmosféry AV ČR.

Vstup na celý festival je zdarma, avšak na některé akce je třeba zarezervovat si místo. Rezervace je možná přes webový formulář.
Kompletní informace o celém programu festivalu najdete na webových stránkách www.tydenvedy.cz, kde jsou také uvedeny kompletní informace o celém programu festivalu.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



63,342094421387