LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

RODINA JE ZÁKLAD STÁTU

Kdy:
Neděle 16.03.2014 od 19:00 hod
Kde:
Šaldovo Divadlo , Liberec
Pořadatel:
Sdílet:

Komedie, která nahradí v našem repertoáru Ayckbournovu Postelovou frašku musí být chytrá, překvapivá, bláznivá a ve své podstatě vlastně trochu smutná, protože se týká skutečných lidských příběhů.
Tedy anglická. Ray Cooney je v tomto ohledu zkušený anglický dramatik a jeho tvrzení v názvu komedie visí nad lidmi jako memento mori a způsobilo často nemálo tragédií.
Představte si, že jste důstojný lékař, a připravujete se na přednášku v důstojné londýnské nemocnici Svatého Ondřeje, kde pracujete. Právě se chystáte na zásadní přednášku, která vás posune v kariéře dál. Náhle vám kdosi neodpovědně sdělí, že jste již dvacet let otcem syna a začne si na váš život, kariéru i pohodlí zrovna v tuto chvíli dělat nárok. Vy nesmíte připustit změnu svého statutu, především musíte zabránit tomu, aby se vaše okolí cokoliv z této nezodpovědné zprávy dozvědělo.
Ne, teď nenásleduje vražda, i když by mohla. Následuje boj s realitou, statečný souboj s děsivou realitou vynořivší se z minulosti. Pokus o nemožné. Popřít, uniknout, vyhnout se, zatlouct něco, co dokonce přijde na scénu. Při této zoufalé činnosti se náš hrdina - a on to je hrdina! - dostává do stále zapletenější situace, do níž zapojí i svého přítele jako alter ego, z níž jak se zdá není než tragického východiska.
A konec? Zdá se, že tento příběh žádný konec nemůže mít. Ale má, jako všechno. Pravda reality zvítězí nad sny a přinese sebou nečekané postoje všech hrdinů. Neboť v boji s minulostí jsou všichni lidé hrdiny. Otázka jen zda smutnými či komickými. To nechť rozhodne publikum.
Vstupné : Od 60,- do 250,-Kč

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



62,748193740845