LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Ludmila Ulická - Ruská zavařenina

Kdy:
Čtvrtek 13.03.2014 od 19:00 hod
Kde:
Šaldovo Divadlo , Liberec
Pořadatel:
Sdílet:

Velmi lidská, v dobrém slova smyslu "obyčejná" a chytrá komedie volně inspirovaná Višňovým sadem A. P. Čechova, o němž sama autorka říká: "Jeho hry jsem sice neměla ráda, ale jednou za deset let jsem si je přečetla s nadějí, že možná někdy přijde chvíle, kdy pochopím, proč se už sto let hrají na jevišti."
"No a ta chvíle přišla a přede mnou se odkrylo Čechovovo tajemství. Bylo to natolik oslňující, že jsem s ním hned navázala dialog. Výsledkem bylo, že jsem napsala hru, která přenáší některé čechovovské situace do naší současnosti. Psala jsem ji měsíc a půl a celou dobu jsem se hlasitě smála. Byly to pro mě šťastné časy, s Antonem Pavlovičem jsme si opravdu dobře porozuměli."
Kdo chce, může se bavit tím, jak autorka domyslela Čechovův příběh a rozehrála osudy příští generace Raněvských, kdo naopak předlohu nezná, bude se jednoduše smát nad situacemi, které zažívá "taková normální ruská rodinka".
Autorka staví do střetu se současným světem ovládaným pragmatismem a penězi překladatelku, matematika či bývalého komunistu, kteří dnes nemají ani na to, aby zaplatili fušařského řemeslníka a dům se jim doslova hroutí nad hlavou, nefunguje záchod, světlo zlobí..
Zavařenina je však především metaforou rozpadu starého světa, podobně, jako Višňový sad a dům Raněvské je metaforou rozpadu světa před sto lety.
Vstupné : Od 60,- do 250,-Kč

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



61,168909072876