LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Festival jurt - O hlíně, o zemi, o nás / Brniště

Kdy:
Sobota 06.08.2016 od 10:00 hod
Kde:
Lesní areál Zátiší, Brniště
Sdílet:

Symbolem festivalu jsou jurty jako mobilní, ekologické a rychle přemístitelné stavby šetrné k přírodě. Festivalovou louku ozdobí 15 jurt, ve kterých najdete různé dílny, výstavy, fotografie, workshopy, muziku, poradenství v různých oblastech, ochutnávky, rukodělné výrobky a další překvapení. Vřele doporučujeme seznámení s jejími obyvateli.
Možný je i pronájem a přespání v jurtě pro celé rodiny. Vedle jurtové vesničky se již tradičně nachází velké tržiště řemesel a nabídka různého občerstvení a dílen.

Cílem festivalu Jurt- O hlíně - o zemi - o nás je umožnit setkání lidí, výměnu poznatků a předání dobrých praktických zkušeností, propojení neziskových organizací, které se zabývají environmentálním vzděláváním a praktickou ochranou přírody na obou stranách státní hranice. Letošní ročník je věnovaný hlíně, zemi, Zemi a nám všem.
Zahájení festivalu je v 10 hodin, čeká nás bohatý celodenní program vhodný pro všechny věkové kategorie a prostředí přátelské celé rodině.
Festival nabídne i letos program na hlavním pódiu, tematické přednášky ve velkém stanu, workshopy a dílny pro děti, zajímavý program v jednotlivých jurtách, výstavu a prohlídky v Ekocentru, živá zvířátka a tržiště tradičních řemesel a regionálních výrobků. Na hlavním pódiu se můžete těšit na zpívání, tance a divadla pro děti. Program zakončí koncert reggae kapely ExT band od 20.00h.

Vstupné: symbolických 100,-Kč pro dospělé, děti zdarma.
Více o festivalu a jeho programu: www.krasnajurta.cz nebo na www.ekocentrumbrniste.cz/akce/festival .

Fotogalerie:

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



67,564964294434