LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Naše Jablonecko

Z regionu

Naše Jablonecko Zdroj: Naše Jablonecko |

Smržovský kostel rozezní vážná a filmová hudba

25. 4. 2024 | Vážná a filmová hudba bude znít 1. června od 18 hodin v kostele sv. Archanděla Michaela na Smržovce při koncertu v podání Sliveneckého akordeonového souboru.

Kam na jaře v Jizerských horách? K vodě, na rozhlednu i za vědou

24. 4. 2024 | Na krátké či dlouhé procházky přírodou, která se pomalu probouzí ze zimního spánku, je nyní, na jaře, ideální čas. Příjemné teploty, rozkvétající louky a čerstvý jarní vánek - to vše na turisty vydechne v Jizerských horách.

Volejbalisté Malé Skály zakončili sezonu v Kojetíně

24. 4. 2024 | V pátek 19. dubna zavítali maloskalští volejbalisté na půdu nejvzdálenějšího soupeře z průběhu celé sezony, vítěze skupiny C druhé ligy, družstva Kojetína. Po 4,5 hodinách na cestě se nepříliš svěží Skaláci pustili do rozlučkového zápasu s letošní sezonou. Přestože šance na postup do vyšší soutěže byly jen v teoretické rovině, motivací Skalákům byla touha připsat si aspoň čestný bod do tabulky. ...

Jaké chystají investice v Harrachově v roce 2024?

24. 4. 2024 | Harrachov čekají v letošním roce investice ve výši 55 milionů korun. Z toho 40 milionů se podařilo získat z dotací. Hlavními investicemi je obnova parku u Kosů, Stání na kontejnery, cesta kolem Lovecké Mumlavy z autobusového nádraží, stará televizní cesta nebo parkování u fotbalového hřiště. Mimo tyto investice je zvláštní projekt obnovy můstku H 120, která začne v květnu 2024 a 17 milionů korun na to přispěje Liberecký kraj. ...

Umění, design i řemeslo v jabloneckém muzeu

23. 4. 2024 | Figurální plastika od světoznámé sklářky Gizely Šabókové a designové vánoční ozdoby z mezinárodního sympozia. To jsou dárky, které si Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou rozbalí 24. dubna ke svým 120. narozeninám.

Hledá se nejlepší knihovna Libereckého kraje

23. 4. 2024 | Další ročník soutěže Nejlepší knihovna v regionu vyhlašuje Liberecký kraj ve spolupráci s Krajskou vědeckou knihovnou. Komise hodnotí přínos v oblasti rozvoje veřejných knihovnických a informačních služeb a přispívání pro kulturní život v obci či městě. Poprvé se soutěž konala před deseti lety, cena se udílí jednou za dva roky jako vyjádření uznání knihovně za její činnost a zásluhy.

Trojstrannou zahraniční spolupráci připomenou Slavnosti Trojzemí

22. 4. 2024 | Unikátní spolupráci mezi třemi spolu sousedícími městy a regiony si v sobotu 27. dubna 2024 připomenou na Trojzemí v Hrádku nad Nisou. Města Hrádek nad Nisou, Žitava a Bogatynia společně s institucemi Evropské unie a partnery z Německa, Polska a Česka připravily pestrý mezinárodní program pro všechny věkové kategorie.

Hořel dům v libereckém Starém Harcově. Hasiči zachránili dvě osoby

22. 4. 2024 | K požáru v jednom z domů v ulici Svobody na Starém Harcově v Liberci vyjížděli v sobotu 20. dubna 2024 v nočních hodinách liberečtí profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Vratislavic nad Nisou.

Slavíme Den Země

22. 4. 2024 | Oslavy Dne Země každoročně připadají na 22. dubna. Letos kromě řady akcí a programů pro školy připravila Správa KRNAP uvedení tří nových titulů. Jsou jimi Atlas neživé přírody Krkonoš, Životopis Krkonoš a Krkonoše v době ledové. Jak názvy napovídají, všechno to jsou tiskoviny spojené se „zemí", s její historií a současností.

Obrazem: Sto zvířat rozeznělo zaplněnou sokolovnu ve Sklenařicích

22. 4. 2024 | V sobotu večer v rámci svého 99 zvířat tour dorazila tato legendární kapela i k nám do Podkrkonoší. Po střechu zaplněný sál si tak společně mohl zanotovat a zatančit při známých peckách jako Nikdy nic nebylo, Poprvé, Dáma s čápem, Alice se dala na pití a dalších.

Jablonecké muzeum připravuje jarní bižuterní kurz

22. 4. 2024 | Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou zve zručné milovníky bižuterie na další lekci z cyklu oblíbených bižuterních kurzů pro pokročilé. Uskuteční se v sobotu 4. května od 10 hodin.

Malé Podještědské derby pro Slovan

21. 4. 2024 | Podještědské fotbalové derby se hraje i v duelech béček v ČFL. tentokrát se hrálo v Liberci a domácí došli k pohodlné výhře 3:1, když všechny góly padly už v prvním poločase.

Obrazem: Liberečtí stolní tenisté postoupili do semifinále extraligy

21. 4. 2024 | Liberečtí svěřenci trenéra Marka Kláska hostili v odvetném čtvrtfinálovém zápase hráče SKST Tesla Batteries Havířov. Domácí borci si do odvety z Moravy přivezli nadějnou výhru 3:2.

Tak co vlastně ten tým umí?

21. 4. 2024 | Mnozí se ptají, co Látal o reprepauze s týmem dělal. Čtyři porážky v řadě a hra co vyhání fandy z ochozů dávají odpověď. Se Zlínem to byl zápas o šest bodů, svým způsobem zlomový směrem k většímu klidu. Zápas nakonec skončil bez branek, a to Jablonec hrál od 37. minuty o jednoho hráče v poli navíc.

Kraj vybral firmu, která provede rekonstrukci Lidových sadů

20. 4. 2024 | Krajští radní na svém jednání vybrali firmu, která provede stavební práce v rámci projektu Hudební kulturně kreativní centrum Lidové sady. Je jí společnost BREX za nabídkovou cenu 174.576.629,73 včetně DPH. Součástí projektu bude také audio vybavení za dalších cca 29 milionů korun včetně DPH.

Jarní novinka z Frýdlantu: na zámku ukáží turistům kastelánské křídlo

19. 4. 2024 | Ačkoliv turisty oblíbené památky zůstávají po staletí zvenku víceméně neměnné, uvnitř tepou čilým ruchem a životem. Na hradě a zámku Frýdlant tak nyní po dvou letech skončila kompletní obměna prohlídkových okruhů - hradu, zámku a nyní kastelánského křídla.

Jirka Zemler oslavil 85!!!

19. 4. 2024 | Já vím, že tomu číslu málokdo uvěří. Já tedy ne! Znám Jirku od doby, kdy jsem jako student jablonecké obchodní akademie (tehdy SEŠ) začal chodit na Střelnici na fotbal pravidelně, to bylo v roce 1960 a davy fandů obléhaly tehdy pískové hřiště a těšily se, co jim předvede kouzelník v bráně Jirka Zemler!

A bude zase skupina o záchranu

19. 4. 2024 | Jablonec v Olomouci dohnala nekázeň, žluté a červené karty oslabují kádr, k tomu ještě marodka ...ach jo.

Řidiči mohou o víkendech nechat vozidla v libereckém parkovacím domě

19. 4. 2024 | Počínaje sobotou 20. dubna 2024 budou řidiči zajíždějící do parkovacího domu v blízkosti sídla Krajského úřadu Libereckého kraje o víkendech a svátcích platit 30 korun na 24 hodin.

Jarní koncerty v bozkovské sokolovně zakončí Brutus

18. 4. 2024 | Jarní sérii koncertů v bozkovské sokolovně zakončí v sobotu 20. dubna od 21 hodin kapela Brutus. Ta je součástí české rockové scény už od roku 1980 a dříve vystupovala i pod názvy Mandragora a Kyklop. Několikrát již zavítala i do Bozkova.

Zdroj: Naše Jablonecko - https://nasejablonecko.cz
14:13:12 | 25.04.2024



Zpravodajství LiberecDnes.cz

Na Jablonecku řidič nezvládl projet zatáčku a narazil do vozidla autoškoly, tři osoby se zranily

V úterý ráno krátce před osmou hodinou se stala dopravní nehoda v Jílovém u Držkova na silnici druhé třídy. Řidič s vozidlem Škoda Octavia jel ve směru od centra obce do Držkova, kde při průjezdu levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

Ředitelství silnic a dálnic začalo stavět další část obchvatu České Lípy

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo stavbu 1,5 kilometru dlouhého úseku přeložky silnice I/9, která bude součástí obchvatu České Lípy v Liberec ...

Czlam Road v liberecké knihovně naservíruje mezinárodní koktejl slam poetry

Mezinárodní exhibici slam poetry pořádá 26. dubna Krajská vědecká knihova v Liberci. Přinese poeticky performativní a večer slam poetry exhibice s per ...

Policie pátrá po uprchlém vězni, během několika dní stihl ukrást čtyři automobily

BEROUNSKO - Berounští kriminalisté pátrají po 46letém muži, jakožto vězni, který v minulém týdnu opustil nestřežené pracovišti v Libereckém kraji. Nic ...



Čtvrtek 25.4.2024
Liberecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes