LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Krajské listy - Zprávy z Libereckého kraje

Z regionu

Krajské listy - Zprávy z Libereckého kraje Zdroj: Krajské listy - Zprávy z Libereckého kraje |

Jak před chalupou vyrostl barák a k němu ještě kdosi přihodil pár lopat sněhu. Kočičí život Kláry Santin

23. 4. 2024 | Tak se na zahradu vrátil Arnošt. Hodím voko z vokna a před chalupou barák jak kráva. Arnošt se vrátil s plnou parádou, a tak bude zase veselo.

Rána jak ze samohybný kanónový houfnice Dana aneb Jak Vocasovi došla trpělivost. Kočičí život Kláry Santin

15. 4. 2024 | Tak evidentně Vocasovi došla trpělivost s myšma. Jako já se ani tak moc nedivím, žejo. Bo aby mu někdo užíral granule, který jako von má rád, ale hodně rád, tak to už bylo asi přes čáru. Průs*r je, že mu ta trpělivost došla v noci.

Vyhlídková jízda zadara aneb Nastal čas odplaty. Kočičí život Kláry Santin

9. 4. 2024 | Todle mě jakože baví. Sme si vobrátili role a já teď vstávám dřív jak hroudy. Nastal čas vodplaty.

Jak mě bacil votravnej bacil a řádění růžových lopatek černého Arnošta. Kočičí život Kláry Santin

2. 4. 2024 | Ten votravnej bacil, co mě bacil, tak mě nechce pustit. Tak já jakože nevim, jestli se mu tak moc líbím, bo se mě drží jak nacucaný klíště, nebo prostě nemá nic jinýho na práci a rozhod se, že mě bude prostě votravovat.

Hodím oko z okna, a co nevidím? Vocas mi čumí do očí, jako by to byla moje chyba. Kočičí život Kláry Santin

25. 3. 2024 | A to je jako co? Votevřu víka, hodím voko z vokna, a co nevidím? Venku leží biale kurewstwo. A to se tam jakože vzalo jak?

Koule přitáhla domů Karla. Nebo že by to byla Karla? Kočičí život Kláry Santin

19. 3. 2024 | Tak včera dotáhla Koule domů Karla. Vylezu z kuchyně na chodbu, že jako pudu ven a hodím voko na to jarní počásko, a před dveřma leží na rohožce Karel. Sem si prvně myslela, že tam leží nějakej pidi kus stromu, a von to Karel.

Horor jako od Hitchcocka, nebohý blbý stvoření na větvi. A neurony mají asi pauzu. Kočičí život Kláry Santin

14. 3. 2024 | Tak to byl skoro jakože horor, tak nějak jako vod Fredyho Hitchcockovic. Normálně dva dny bez fejsbůku a já nevěděla, co roupama. Jelikož sem jakože holka šikovná, a to jakože moc, podařilo se mi zablokovat si účet. Byla sem z toho nervózní jak dřevěný sáňky v létě a hroudy to ze mě samozřejmě cejtily. Takže se mi postaraly o vzrůšo.

Dnes to vypadalo na královskou hostinu. Ještěže mám aspoň chleba! Kočičí život Kláry Santin

5. 3. 2024 | Kuře na soli. Tohle jídlo fakt miluju. Pomaličku pečený kuřátko o váze batolete. Ten můj ho umí připravit opravdu skvěle. Z neděle mi tu zbylo jedno stehno, který je velký jak stehno tý chlupatý ludry, takže dneska mám o jídlo postaráno. Těším se na to jak malá holka.

Když se narodil, vypadal jako černej andílek. Jenže jen vypadal. Kočičí život Kláry Santin

26. 2. 2024 | Černej vocas se už jako zákeřnej hajzl narodil. Odmalinka mi cupuje nervy, a nejen ty. Ruce mám zjizvený jak po bitvě s tlupou šavlozubých tygrů.

„Tomu kopci chybí špička.“ A Karel Hubáček stvořil stavbu století. Výročí Jakuba Vosáhla

24. 2. 2024 | V pátek by oslavil stovku a jeho příběh byl příběhem dvacátého století. V životě i v tvorbě. Karel Hubáček, který se k architektuře dostal i trochu náhodou, je dodnes jediným českým držitelem Ceny Augusta Perreta, kterou jinak vlastní třeba veleslavný Norman Foster. Dostal ji za jeden hotel s vysílačem, který se stal něčím mnohem víc, než jen stavbou.

To nejní náhoda, to je záměr. Ti dva se mě snažej zlikvidovat. Kočičí život Kláry Santin

20. 2. 2024 | Mám takovýho tucha, že ty dva se mě snažej regulérně zlikvidovat. To jakože ráno vstanu, že si jako udělám kafe, a jako první mi ujede kroksa na bobanovi, kterýho jeden z těch dvou nastražil k posteli. Normální mazlavý ho*no. To není náhoda, to je záměr.

Co dělají hraboši, když se oteplí? Kočičí život Kláry Santin

12. 2. 2024 | Co dělaj hraboši, když se venku voteplí? Choděj na prochajdy, žejo. A co se jim může stát na prochajdě? Že je chytí nějakej myšilovec, žejo. Jako třeba Vocas, nebo Koule. Je nutný podotknout, že jít na prochajdu je v jejich vlastním nebezpečí, tudíž ty dva sou jako z obliga, žejo. Horší je to se mnou.

Vocas se asi zamiloval. Byla celá taková jako osvícená, jako fakt kočka. Kočičí život Kláry Santin

5. 2. 2024 | Já vám mám takovýho tucha, že se Vocasovi líbí sousedovic kočka. Jako von dělá, jakože ne, ale já si myslím, jakože jo.

Položte si kočku do ohbí levé ruky... Když při vás budou stát všichni svatí, možná i přežijete. Kočičí život Kláry Santin

30. 1. 2024 | K podání léku psovi prý stačí zabalit tabletku do kousku šunky. Návodů, jak dosáhnout stejného úspěchu u kočky, už byla napsána řada. Ten můj je zatraceně dlouhý a zkrátit ho se mi nedaří. Navíc během něj stále dochází k značným materiálním škodám a přes veškerou snahu teče krev proudem.

Tyranovo řádění v půl šesté ráno, když Černej vocas chytí rapla. A mám po ptákách! Kočičí život Kláry Santin

24. 1. 2024 | Víte, co je horší než stádo muflonů, divokých zeber a útok mimozemšťanů v jednom? Když Černej vocas chytí rapla. A když ho chytí v půl šestý ráno, to je teprv rošambo.

Kolem chalupy proletí větev, „Černej vocas“ po pár krocích letí taky. Proboha, co teď? Kočičí život Kláry Santin

22. 1. 2024 | Přinášíme dnes novou rubriku s názvem Kočičí život. A nebudeme zastírat, že valná část redakce je kočkomilná, někteří dokonce s kombinovaným postižením – jsou kočko-psomilní, jako třeba Adina Janovská. Čili tato rubrika je především učena stejně postiženým… A její autorka a kočky?

Z paměti se vynořují portréty. Starý vrásčitý Schultz s čepicí a porcelánovou fajfkou, Lubaska v černé sukni s vidlemi nad hlavou… Jizerky mého dětství

4. 1. 2024 | VZPOMÍNKY STARÉ MARKYTÁNKY Ela Nováková je (stejně jako většina redakce a konec konců i čtenářů, jak praví výzkumy) již pamětník. S Novým rokem tedy připravila i novou rubriku, kde se podělí o své životní výhry, prohry, zážitky. Ta se bude vždy ve čtvrtek střídat s Odposlechnutými životy… Začíná takto: „Vlastně se tomu říká vzpomínky starých zbrojnošů, jenže jaký já jsem zbrojnoš. Zato toho prádla jsem se v životě naprala dost a všelijaké ty tržné a řezné rány, odřená kolena a boule na hlavě jse ...

Liberec se propojí. Z temného tunelu pod tratí vznikne moderní podchod

27. 12. 2023 | Bezpečnější, příjemnější, komfortnější a bezbariérový bude po přestavbě železniční podchod u liberecké arény. Rekonstrukci slavnostně zahájila Správa železnic v pátek 8. prosince za účasti náměstků primátora Liberce Jiřího Janďourka a Adama Lenerta.

Krabice od bot s dárky pro znevýhodněné děti. I ve Frýdlantu je lze darovat

27. 11. 2023 | Už podruhé se mohou také lidé ve Frýdlantu zapojit do celorepublikové akce Krabice od bot, což je největší sbírka vánočních dárků pro děti z chudých rodin v České republice. Sbírka má dvojí cíl: obdarovat děti z chudších rodin pěkným vánočním dárkem, možná jediným, který letos o Vánocích dostanou, a zároveň děti ze zajištěných rodin učit solidaritě.

Liberecká radnice má 130. výročí. Město nechalo vyrazit limitovanou sérii 130 medailí

7. 11. 2023 | Sérii 130 pamětních medailí z ryzího stříbra vydalo zhruba po 20 letech město Liberec. Tentokrát jako připomínku k 130. výročí od otevření historické budovy radnice v roce 1893.



Zpravodajství LiberecDnes.cz

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků s důrazem na zdravotní nezávadnost. Některé materiály používané k výrobě těchto povrchů totiž ...

Ředitelství silnic a dálnic začalo stavět další část obchvatu České Lípy

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo stavbu 1,5 kilometru dlouhého úseku přeložky silnice I/9, která bude součástí obchvatu České Lípy v Liberec ...

Czlam Road v liberecké knihovně naservíruje mezinárodní koktejl slam poetry

Mezinárodní exhibici slam poetry pořádá 26. dubna Krajská vědecká knihova v Liberci. Přinese poeticky performativní a večer slam poetry exhibice s per ...

Policie pátrá po uprchlém vězni, během několika dní stihl ukrást čtyři automobily

BEROUNSKO - Berounští kriminalisté pátrají po 46letém muži, jakožto vězni, který v minulém týdnu opustil nestřežené pracovišti v Libereckém kraji. Nic ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...



Čtvrtek 25.4.2024
Liberecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes