LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Liberecký deník - zprávy

Z regionu

Liberecký deník - zprávy Zdroj: Liberecký deník - zprávy |

Náměstkem pro energetiku je Vojtěch Prachař, bazén si vzal na starosti primátor

25. 4. 2024 | Liberec má nového náměstka primátora. Vojtěch Prachař z hnutí ANO se ujme oblastí energetiky a Smart City. Změní se rozdělení i některých dalších gescí, správu městského majetku si vezme na starosti Adam Lenert a primátor Jaroslav Zámečník převzal do své kompetence řízení zakázky na rekonstrukci bazénu. 

Částečně vypuštěný bazén v Liberci čeká na rekonstrukci, nahlédněte dovnitř

25. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Už jen vůně chlóru připomíná to, že člověk vstoupil do libereckého městského bazénu. Šatnářky nevydávají klíče od skříněk, vířivky osiřely a dětské dovádění utichlo. Vodním radovánkám v bazénu, který sloužil téměř čtyřicet let, odzvonilo. Na konci března zavřel své brány a čeká na kompletní rekonstrukci. V provozu zůstal pouze 25 metrový bazén, který slouží sportovním plaveckým oddílům a měl by zůstat v provozu do konce června. ...

VIDEO: Zpěvák Krucipüsku zdraví po nehodě fanoušky a zmínil přesun do Liberce

25. 4. 2024 | Frontman kapely Krucipüsk Tomáš Hajíček se po nehodě zotavuje v pražské vojenské nemocnici a podle svých slov se chystá na přesun do Liberce. Fanoušky pozdravil v krátkém videu. V péči lékařů skončil po bouračce na motorce, havaroval nedaleko Mělníka při předjíždění kolony.

Atletický ovál ve Frýdlantě se letos dočká modernizace, radní už nebaví čekat

25. 4. 2024 | Kompletní rekonstrukcí projde letos ve Frýdlantě atletický ovál za zimním stadionem. Město Frýdlant se na jeho modernizaci snažilo v předchozích letech už třikrát získat dotaci, pokaždé ale neúspěšně. Letos se rozhodlo, že tolik potřebnou obnovu atletického oválu zrealizuje i bez případné dotace, a to z vlastního rozpočtu.

VIDEO: Liberecké hasiče v noci zaměstnal požár v Horním Růžodole. Hořel odpad

25. 4. 2024 | K požáru opuštěné budovy v Horním Růžodole vyjížděli v noci na čtvrtek 25. dubna liberečtí hasiči. Plameny dostali rychle pod kontrolu.

VIDEO: Na posledním výjezdu čekalo lékaře z liberecké záchranky překvapení

24. 4. 2024 | Lékaře z libereckého týmu záchranářů čekalo ve středu 24. dubna velké překvapení, když ho operační středisko poslalo na poslední výjezd do garáže přeplněné kolegy. 

Parkování v Liberci jde s dobou. Platby přes QR kód šetří řidičům čas a drobné

24. 4. 2024 | Novou moderní platformu spustilo město Liberec pro jednoduchou a bezpečnou úhradu parkovného. Virtuální Parkovací Automat umožňuje bezhotovostním transakcím přes QR kód. V anketě na konci článku nám můžete sdělit vaši zkušenost. 

ANKETA: Ekologický úspěch v Liberci. Město výrazně snížilo elektroodpad

24. 4. 2024 | Liberec se spojil s ASEKOLem v boji proti elektroodpadu. Recyklace starých elektrozařízení přináší úspory energie a snižuje znečištění životního prostředí.

Pobytové schodiště či plovoucí mola. Okolí liberecké přehrady získá novou tvář

23. 4. 2024 | Liberec pracuje na velké proměně přehrady Harcov. Město společně s Povodím Labe koordinuje práce na revitalizaci vodního díla i jeho okolí, které přinesou nové přístupy k vodě, zeleň i herní prvky. Počítá se také s piknikovými stoly, promenádou a dalšími příjemnými maličkostmi.

FOTO: Sto leté narozeniny oslavila paní Marie z Liberce i se zástupci města

23. 4. 2024 | Sté narozeniny oslavila ve středu 17. dubna Marie Maixnerová z Liberce. Přistěhovala se sem po válce a pracovala v tiskárně. Pogratulovat k významnému životnímu jubileu a popřát hodně zdraví a vitality přišli jubilantce zástupci města do Domu s pečovatelskou službou Burianova, kde žije od roku 2010.

Hejtman Půta odmítá spojení s libereckou korupční kauzou, rezignovat nebude

23. 4. 2024 | Hejtman Libereckého kraje Martin Půta se před úterním zasedání krajského zastupitelstva rozhodl vyjádřit k aktuálnímu dění, které souvisí s libereckou korupční kauzou. Sám zdůraznil, že s ní ani s žádnou její medializovanou větví nemá nic společného a snahu propojit jeho osobu s kauzou považuje za další pokus o politickou likvidaci. Zároveň v tom vidí snahu poškodit nejen jeho osobu, ale i hnutí Starostové pro Liberecký kraj před blížícími se krajskými volbami. ...

Unikátní trofej čeká na vítěze NBL. 3D tiskaři z Liberce se u výroby zapotili

23. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Století basketbalu v Česku oslavuje unikátní trofej, která vznikala pomocí moderních technologií a 3D tisku také ve spolupráci s libereckými odborníky. Nový pohár, pojmenovaný po basketbalové legendě Jiřím Zídkovi st., je dílem moderních technologií a symbolizuje spojení sportu s inovacemi. Má v sobě fragmenty dvacetičtyřkarátového zlata a putovat mezi vítězi by mohl i několik dekád.  ...

Jizerka v záporných teplotách. Liberecký kraj se probudil do mrazu

23. 4. 2024 | Liberecký kraj zažil mrazivou noc. Teploty na většině míst klesly hluboko pod bod mrazu. Chladné počasí potrvá a může mít dopad na jarní vegetaci.

Doktoři nad Damiánem z Liberce zlomili hůl, rodiče boj o záchranu syna nevzdali

23. 4. 2024 | Bude se někdy smát, lézt, běhat či mluvit? Takové otázky si kladou rodiče devatenáctiměsíčního Damiánka z Liberce, který trpí od narození vzácným onemocněním bílé mozkové hmoty. Jeho hlavička je oproti stejně starým dětem menší, což se projevuje na jeho vnímání světa a dovednostech. V tuto chvíli čekají rodiče na výsledky genetických testů a zatím to vypadá, že v České republice pomoc nenajdou.

VIDEO: Falešní převaděči a migranti. Vojáci a policisté cvičili na hranicích

23. 4. 2024 | Příprava na krizové situace. Ve dnech od 15. do 19. dubna proběhl v hraničním pásmu výcvik policistů Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a Armády ČR z Krajského vojenského velitelství Liberec.

Korupční kauza v Liberci: Část opozice vyzvala primátora k odstoupení

22. 4. 2024 | Po obvinění vysokého úředníka a náměstka primátora z manipulace veřejných zakázek a úplatkářství se politická scéna města Liberce ocitá v krizi. Opozice volá po odstoupení primátora a radikálních opatřeních proti korupci.

Historie letectví v Liberci. Spolek Letci Liberec zve na výročí

22. 4. 2024 | Připomeňte si bohatou historii letectví v Liberci! Spolek Letci Liberec zve na oslavu 90 let od zahájení provozu letiště s prezentací a setkáním v Letce.

Primátor zadal kontrolu veřejných zakázek kvůli liberecké korupční kauze

22. 4. 2024 | Primátor města Liberce Jaroslav Zámečník reaguje na korupční kauzu a žádá o spolupráci státní orgány, chce se zaměrit na kontrolu veřejných zakázek, například těch z odboru majetkové zprávy, kde působil nyní vyšetřovaný vedoucí. Zároveň požádal přimátor o zbavení mlčenlivosti, kterou v souvislosti se zásahem na radnici podepsal. 

FOTO: Náročné líhnutí kondora. Liberečtí chovatelé museli odlupovat skořápku

22. 4. 2024 | Porod může být náročný a s líhnutím ptáků to není jinak. Když přicházel na svět malý kondor královský, liberečtí chovatelé se pořádně zapotili. Museli navrtávat skořápku vejce a odlupovat ji postupně po malých kousíčkách. Využili svých zkušeností a pomohli tak olomouckým chovatelům, kde se dlouhodobě odchov nedařil.

FOTO: Designové hodiny bez ručiček z libereckého regionu stojí i přes 100 tisíc

22. 4. 2024 | Ručně vyráběné hodiny stojí i přes 100 tisíc a vznikají se vším všudy do 30 kilometrů od Ještědu, přinášejí revoluci v pojetí času. TimeForStories, projekt Michala Novotného, spojuje řemeslnou zručnost s inovativním designem a osobním přístupem k zákazníkovi a do procesu se zapojila i liberecká univerzita. 



Zpravodajství LiberecDnes.cz

Na Jablonecku řidič nezvládl projet zatáčku a narazil do vozidla autoškoly, tři osoby se zranily

V úterý ráno krátce před osmou hodinou se stala dopravní nehoda v Jílovém u Držkova na silnici druhé třídy. Řidič s vozidlem Škoda Octavia jel ve směru od centra obce do Držkova, kde při průjezdu levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

Ředitelství silnic a dálnic začalo stavět další část obchvatu České Lípy

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo stavbu 1,5 kilometru dlouhého úseku přeložky silnice I/9, která bude součástí obchvatu České Lípy v Liberec ...

Czlam Road v liberecké knihovně naservíruje mezinárodní koktejl slam poetry

Mezinárodní exhibici slam poetry pořádá 26. dubna Krajská vědecká knihova v Liberci. Přinese poeticky performativní a večer slam poetry exhibice s per ...

Policie pátrá po uprchlém vězni, během několika dní stihl ukrást čtyři automobily

BEROUNSKO - Berounští kriminalisté pátrají po 46letém muži, jakožto vězni, který v minulém týdnu opustil nestřežené pracovišti v Libereckém kraji. Nic ...



Čtvrtek 25.4.2024
Liberecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes