LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Monitor zpráv » Krimi zprávy z regionu » HZS Libereckého kraje

Krimi zprávy z regionu

HZS Libereckého kraje Zdroj: HZS Libereckého kraje |

FOTO: Požár domu v libereckém Starém Harcově. Hasiči zachránili dvě osoby

22. 4. 2024 | K požáru v jednom z domů v ulici Svobody na Starém Harcově v Liberci vyjížděli v sobotu 20. dubna 2024 v nočních hodinách liberečtí profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Vratislavic nad Nisou.

Den otevřených dveří HZS Libereckého kraje 2024

19. 4. 2024 | Sobota 4. května 2024 se na všech deseti stanicích Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje ponese v nevšedním duchu. Na mezinárodní den hasičů a den svátku sv. Floriána, patrona hasičů, již tradičně pořádáme den otevřených dveří. A rádi bychom vás na něj pozvali.

Hasiči zachraňovali na Semilsku kočku z dvacetimetrové výšky

16. 4. 2024 | Profesionální hasiči ze stanice Jilemnice v úterý 16. dubna 2024 krátce před polednem vyjeli do Horní Branné, části obce Valteřice k záchraně kočky.

Železný Brod: Jednotky z 2. stupně požárního poplachu vyjely k požáru v bytě panelového domu

15. 4. 2024 | Požár v jednom z bytů panelového domu na Jiráskově nábřeží v Železném Brodě zaměstnal v pondělí 15. dubna 2024 profesionální i dobrovolné hasiče.

Systém eCall přivolal lidem po dopravní nehodě pomoc složek IZS

12. 4. 2024 | Za poslední zhruba tři týdny eviduje operační středisko krajských hasičů dvě dopravní nehody, při kterých pomoc složek IZS na místo události přivolal systém eCall.

Dopravní nehoda 3 aut u Severočeského muzea v Liberci

12. 4. 2024 | V pátek 12. dubna 2024 v dopoledních hodinách vyjeli profesionální hasiči z liberecké stanice k dopravní nehodě tří osobních automobilů, ke které došlo v Liberci na křižovatce ulic Vítězné a Masarykovy – u Oblastní galerie a Severočeského muzea.

HASIČ ROKU 2023 – živě

11. 4. 2024 | Sledujte s námi v přímém přenosu slavnostní večer, na kterém budou vyhlášeni vítězové ankety Hasič roku 2023.

Liberečtí hasiči mají novou techniku pro dekontaminaci osob

10. 4. 2024 | Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje nově získal techniku, která slouží k hromadné dekontaminaci osob. Jedná se o požární automobilový nosič (ANK-S2) s hydraulickým nakládacím jeřábem a stanoviště dekontaminace osob (SDO-4).

Noční záchrana osoby zaklíněné mezi zdmi budov

8. 4. 2024 | V neděli 7. dubna 2024 po 22. hodině vyjeli jablonečtí profesionální hasiči (a posléze také profesionální hasiči ze stanice Liberec) v Jablonci nad Nisou do ulice Máchova k záchraně osoby.

Liberečtí hasiči se šestikolkou vyjeli k záchraně osoby

6. 4. 2024 | V sobotu 6. dubna 2024 několik minut po půl páté odpoledne vyslal operační důstojník Krajského operačního a informačního střediska HZS Libereckého kraje jednotku profesionálních hasičů ze stanice Liberec do libereckých Kateřinek, kde osobu částečně zavalil kmen stromu (při jeho kácení). Na místo události byla povolána mj. také speciální technika – šestikolka dislokovaná na liberecké stanici.

Cvičení složek IZS: Transport pacienta s podezřením na vysoce nakažlivou nemoc

3. 4. 2024 | V areálu jablonecké nemocnice se ve středu 3. dubna 2024 odehrálo taktické cvičení složek IZS „Vysoce nakažlivá nemoc – Marburg“.

Letošní Velikonoce přinesly hasičům více výjezdů než ty loňské

2. 4. 2024 | Během velikonočních svátků, tedy od Velkého pátku 29. března do Velikonočního pondělí 1. dubna 2024 profesionální hasiči v Libereckém kraji řešili bezmála 70 událostí. To je téměř jednou tolik než v minulém roce. O Velikonocích 2023 jsme evidovali přibližně 40 událostí.

Zasahovali jsme u požáru jedné z budov v areálu jablonecké nemocnice

27. 3. 2024 | Ve středu 27. března 2024 několik minut po 11. hodině byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje nahlášena událost – požár v provozní budově jablonecké nemocnice.

Jablonecká hala 2024: Reprezentovali nás tři příslušníci ze stanice Liberec

25. 3. 2024 | Atletická aréna na Střelnici v Jablonci nad Nisou byla v sobotu 23. března a v neděli 24. března 2024 dějištěm 37. ročníku soutěže Jablonecká hala. Na sportovním klání měl své závodnické zastoupení mj. také Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje.

Dopravní nehoda auta a kamionu zaměstnala liberecké hasiče. Jednu osobu vyprošťovali

25. 3. 2024 | Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje v pondělí 25. března 2024 pár minut po půl šesté ráno přijalo informaci o dopravní nehodě osobního automobilu a kamionu u Hrádku nad Nisou.

Jízdy zručnosti. Hasiči z Tanvaldu mají za sebou výcvik se čtyřkolkou

22. 3. 2024 | Příslušníci HZS Libereckého kraje ze stanice Tanvald absolvovali ve dnech 19. až 21. března 2024 v areálu bývalé motokrosové trati v Tanvaldské kotlině výcvik v terénu se speciální technikou – čtyřkolkou Can Am Traxter HD 10 XU, MY 22.

Méně je více. HZS Libereckého kraje apeluje na JSDHO, aby respektovaly limity při prezentování zásahů

12. 3. 2024 | Na sociálních sítích, zejména na Facebooku, přibývá příspěvků informujících dopodrobna o zásahové činnosti jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Libereckého kraje. Vzhledem k tomu, že jejich obsah je velmi často v rozporu s platnou legislativou, interními akty generálního ředitele HZS ČR, Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje přistoupil k podniknutí následujících kroků.

Hasiči mají novinku – záchrannou seskokovou matraci

4. 3. 2024 | Věc, která zvyšuje šance na přežití zachraňovaných osob při mimořádných událostech. Váží zhruba jako dospělý člověk a má výraznou žluto-zelenou barvu. To je záchranná seskoková matrace – novinka u HZS Libereckého kraje, kterou hasiči budou moci využít při zásazích, např. u požárů výškových budov pro záchranu osob.

Elektrobus DPMLJ: Liberečtí hasiči absolvovali školení

2. 3. 2024 | Příslušníci HZS Libereckého kraje – profesionální hasiči ze stanice Liberec – se zúčastnili školení v depu Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou. To bylo zaměřené na seznámení se s technickými specifiky elektrobusu, který byl zařazen do běžného provozu MHD.

Zasahovali jsme u tragické dopravní nehody na Českolipsku

29. 2. 2024 | Profesionální hasiči ze stanice Česká Lípa ve čtvrtek 29. února 2024 v nočních hodinách zasahovali v Horní Libchavě na Českolipsku, kde došlo k dopravní nehodě jednoho osobního automobilu. Ta měla tragické následky.

Zdroj: HZS Libereckého kraje - https://hzscr.cz
14:13:38 | 24.04.2024



Zpravodajství LiberecDnes.cz

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků s důrazem na zdravotní nezávadnost. Některé materiály používané k výrobě těchto povrchů totiž ...

Ředitelství silnic a dálnic začalo stavět další část obchvatu České Lípy

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo stavbu 1,5 kilometru dlouhého úseku přeložky silnice I/9, která bude součástí obchvatu České Lípy v Liberec ...

Czlam Road v liberecké knihovně naservíruje mezinárodní koktejl slam poetry

Mezinárodní exhibici slam poetry pořádá 26. dubna Krajská vědecká knihova v Liberci. Přinese poeticky performativní a večer slam poetry exhibice s per ...

Policie pátrá po uprchlém vězni, během několika dní stihl ukrást čtyři automobily

BEROUNSKO - Berounští kriminalisté pátrají po 46letém muži, jakožto vězni, který v minulém týdnu opustil nestřežené pracovišti v Libereckém kraji. Nic ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...



Středa 24.4.2024
Liberecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes