LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Dva tisíce lidí pomohly Dětskému centru Liberec získat 30 000 Kč na hry od OZP

10.10.2018
LIBERECKÝ KRAJ - Bezmála dva tisíce lidí celý minulý měsíc pomáhaly třem charitativním organizacím z Libereckého kraje získat odměnu v akci Každý krok pomáhá pořádané Oborovou zdravotní pojišťovnou. Nejvyšší třicetitisícovou odměnu nakonec získalo Dětské centrum Liberec na hračky a hry pro starší děti.
Vyhlášení | Foto: crosscom.cz
"Díky odměně z Každý krok pomáhá pořídíme hry a interaktivní prvky pro starší děti, protože našimi klienty jsou teď nově i lidé do 18 let," vysvětlila Jindřiška Korecká, ředitelka Dětského centra Liberec při přebírání symbolického šeku na 30 000 Kč z rukou ředitelky liberecké pobočky Oborové zdravotní pojišťovny Ivety Foršt. "Každý krok se nám moc líbil. Hlavně díky spojení dobré věci a sportu. Podařilo se nám zapojit i všechny zaměstnance a kolegy, kterým děkuji za podporu," dodala Korecká.

"Každým krokem pomáhá se snažíme motivovat lidi, aby zdravě sportovali. Chůze anebo plavání i jízda na kole totiž patří k těm nejzdravějším aktivitám. A díky libereckému kolu akce se podařilo zapojit 1 767 lidí. Ti všichni společně urazili 269 171 kilometrů, takže společně víc než šestkrát obešli Zeměkouli," vysvětluje Aneta Prokšová, obchodní ředitelka Oborové zdravotní pojišťovny. O umístění rozhodovali účastníci akce Každý krok pomáhá svým pohybem. Tým, který toho nejvíc nachodil, naplaval nebo najezdil na kole, získal pro svou organizaci nejvyšší odměnu.

Dalšími oceněnými organizacemi jsou TyfloCentrum Liberec, které za desetitisícovou odměnu pořídí další materiál a pomůcky pro své klienty, aby si mohli zachovat a rozvíjet schopnosti i poté, co zčásti nebo zcela ztratili zrak. Odměnu ve výši dvaceti tisíc korun pak získalo Občanské sdružení D.R.A.K, které díky ní zařídí psychorehabilitační pobyt pro zaměstnance své chráněné dílny.

"Každý krok pomáhá byla super akce. Bez podpory OZP bychom pobyt zařídit nemohli," řekla při přebírání odměny Mirka Kyksová z občanského sdružení D.R.A.K. "Moc děkujeme za chvályhodný projekt. Jsme rádi, že jsme se ho mohli zúčastnit," dodala Anna Burianová, ředitelka TyfloCentra Liberec, které právě letos také slaví 15. výročí svého vzniku.

Slavnostní vyhlášení se konalo v Obchodním centru Forum Liberec. A doprovodila ho celá řada zdravotních vyšetření zdarma a bez čekání. Například téměř stovka lidí využila kontrolu zraku, devadesát lidí si také po letošním parném létě nechalo zkontrolovat podezřelá pigmentová znaménka a řada lidí si ověřila, zda mají zdravé složení tuků a svalů v těle. Krom toho Tým silniční bezpečnosti BESIP vyškolil přes 120 dětí a dospělých v základech první pomoci; některým také díky speciálním brýlím ukázal, jaké to je řídit s 1,5 promile alkoholu v krvi. Vyhlášení doprovodilo také vystoupení mažoretek Viva Liberec, dívčí kapely The Pos Trio, tanečního studia A-styl a nechyběla také biketrialová show trojnásobného mistra světa Martina Šimůnka.

"Každý krok pomáhá pořádáme proto, abychom motivovali co nejvíc lidí ke zdravému pohybu. Chůze je nejpřirozenější a také nejzdravější pohyb, který pro sebe člověk může udělat. Každý krok pomáhá má už několik tisíc pravidelných účastníků a je skvělé, že se nám díky této akci daří pravidelně namotivovat stovky lidí, aby dělaly něco pro své zdraví," říká Radovan Kouřil, generální ředitel Oborové zdravotní pojišťovny.

Do akce Každý krok pomáhá se může zapojit každý na www.kazdykrokpomaha.cz. Registrace je rychlá a snadná. Účastníci si buď sami vyberou, kterou organizaci chtějí podpořit, nebo se nechají automaticky přiřadit k jednomu z partnerů. Pak už jen vyplňují, kolik kroků ušli, kolik kilometrů najeli na kole, nebo kolik metrů uplavali. Můžou svoje výkony srovnávat s ostatními, vytvářet týmy, a mohou si také stanovit osobní cíl, kolik chtějí denně ujít. Po vyhlášení výsledků pro Liberecký kraj začalo královéhradecké kolo.

"Akce Každý krok pomáhá se mohou zúčastnit všichni, není tedy nutné být klientem Oborové zdravotní pojišťovny. Našim klientům ale za zapojení do soutěže nabízíme příjemné výhody, protože je odměníme bonusovými body do Vitakonta, za které mohou čerpat příspěvky na preventivní programy. To je navíc s námi úplně jednoduché - stačí v mobilu vyfotit účtenku třeba za vstupenku do bazénu a odeslat ji v aplikaci VITAKARTA do OZP. Za pár dní mají klienti peníze zpátky na účtu," říká Aneta Prokšová.



Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků s důrazem na zdravotní nezávadnost. Některé materiály používané k výrobě těchto povrchů totiž ...

Ředitelství silnic a dálnic začalo stavět další část obchvatu České Lípy

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo stavbu 1,5 kilometru dlouhého úseku přeložky silnice I/9, která bude součástí obchvatu České Lípy v Liberec ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionů korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, nejvyššího vrcholu Jizerských hor. ...

Hračka Jeepu na baterie představuje vážné riziko, zjistila inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko pro životní prostředí. Jde o výrobek Hračka ...





Středa 24.4.2024
Liberecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes